info@boji.nl

Wat is een Smart TV Box?

In deze blog leggen wij graag uit wat een Smart TV Box is en wat je ermee kunt. Een Smart TV Box wordt ook wel een Android TV Box genoemd of een mediaspeler. In essentie en qua functionaliteit komen Smart TV Boxen, mediaspelers en Android TV Boxen redelijk overeen met elkaar. Soms is er wel sprake van enig verschil en daar gaan we het in dit blog uitgebreider op in.

Met een Smart TV Box tover jij jouw normale televisie om tot een smart tv. Hierdoor is het onder andere mogelijk om apps te downloaden, films en series te bekijken en op het internet te surfen. Voor televisies zonder smart-mogelijkheden is dit een ideale oplossing, maar ook voor televisies mét smart-mogelijkheden heeft zeker voordelen.

Smart TV Box, Android TV Box of Mediaspeler?

Een Smart TV Box is er speciaal voor gemaakt om muziek, films of andere bestanden af te spelen. Het helpt enorm wanneer je een Smart TV Box aangesloten is op het internet thuis. Hierdoor is het mogelijk om applicaties te downloaden, Netflix in 4K te streamen en op het internet te surfen. Nu lijkt een Smart TV Box heel erg op een Android TV Box, toch zijn er een aantal verschillen. Zo heeft de Apple TV een heel ander besturingssysteem dan andere Smart TV Boxen. 

Een Smart TV Box lijkt heel erg op een smartphone of een tablet. Je kunt applicaties downloaden, je hebt geheugen beschikbaar om de applicaties op te kunnen slaan en tot op zekere hoogte is het mogelijk om de Smart TV Box aan te passen naar wens. Je kunt bijvoorbeeld een ander thema selecteren, aangeven welke applicaties om het startscherm aanwezig moeten zijn en nog veel meer aanpassingen realiseren. Zo zijn er vele voordelen wanneer je een Smart TV Box aanschaft. Wat ons betreft is het een kleine investering meer dan waard.

Deze Smart TV Boxen zijn er namelijk voor gemaakt om zo gebruikersvriendelijk mogelijk te zijn. Ze worden al helemaal makkelijk te bedienen wanneer je tevens beschikt over een draadloze afstandsbediening die ook de beschikking heeft over een qwertytoetsenbord. Dit maakt het een stuk makkelijker om te surfen op het internet of om lange woorden in te toetsen

Met een Smart TV Box kun je dus series kijken, apps downloaden, muziek luisteren, foto’s bekijken, surfen op het internet. Eigenlijk alles wat je op een smartphone of tablet ook kan. Je kunt het alleen niet overal mee naartoe nemen, maar dat spreekt voor zich hopen wij. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om films af te spelen met behulp van een applicatie als Kodi of Plex, het nieuws lezen en/of bekijken, de weersverwachting in de gaten houden, games spelen en casten vanaf een ander apparaat naar de Smart TV Box.

Sommige boxen hebben namelijk een ingebouwde Chromecast of een Miracast. Met casten bedoelt men: het beeld dat zichtbaar is op één apparaat verzenden en afspelen op een ander apparaat. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een filmpje dat op jouw computer staat, af te spelen op de Smart TV Box. Dus, we vatten het graag nog een keertje voor je samen:

  • Apps downloaden
  • Films en series kijken
  • Het nieuws volgen
  • Weersverwachting in de gaten houden
  • Casten
  • Live TV kijken
  • Gamen
  • Muziek afspelen
  • Social media

Smart TV Box Android 9.0

Android 10 is officieel al uitgebracht. Veel moderne smartphones die opereren op Android hebben al het geluk gehad om met de laatste Android versie te werken. Zo heeft de Samsung Galaxy Note 10, Sony Xperia 1, Vivo X27 en de Xiaomi Mi 10 officieel allemaal Android 10. ‘En de TV-boxen dan?!’, hoor ik je al denken.. Ja, die laten nog op zich wachten. Er is momenteel nog geen verwachte datum voor het uitbrengen van Android 10 voor de Smart TV Boxen. Zo hebben de NVIDIA Shield TV en Xiaomi Mi Box allebei nog Android 9 Pie. Hoe je controleert wat jouw huidige Android versie is? Dat lees je in deze blog.

Er zijn ook genoeg Android TV Boxen die de beschikking hebben over Android 10.0. Zo wordt het beweerd althans. Door de fabrikanten. Technisch gezien klopt het, maar officieel gezien niet. Dus we leggen graag uit hoe dit kan! Er zijn namelijk maar weinig Smart TV Boxen die de beschikking hebben over het volledige en officiële Android besturingssysteem.

Enkele voorbeelden zijn NVIDIA Shield TV, Xiaomi Mi Box en MECOOL. De rest van de Smart TV Boxen die opereren op het Android besturingssysteem, hebben een gekopieerd besturingssysteem van de Android smartphones of Android tablets. Aangezien er al redelijk veel Android 10.0 smartphones beschikbaar zijn op de markt, zijn er ook steeds meer Android 10.0 TV Boxen die het besturingssysteem van de Android smartphones klakkeloos hebben overgenomen.

Zijn dit soort Smart TV Boxen dan ook minder dan hun originele concullega’s? Wij vinden van niet. Doorgaans zijn deze Smart TV Boxen krachtiger, hebben meer RAM- en ROM-geheugen en ook nog eens relatief goedkoper. Als je voor een fijne gebruikerservaring wenst te gaan, dan adviseren wij een Smart TV Box als Xiaomi Mi Box S. Deze heeft relatief weinig opslagruimte, maar is daarnaast ook heel klein, gebruiksvriendelijk en heeft de beschikking over Netflix in 4K.

In tegenstelling tot vele Smart TV Boxen die opereren op een Android besturingssysteem dat eigenlijk thuishoort op een mobiele telefoon. Wanneer je daar niet zoveel moeite mee hebt en liever kiest voor meer kracht, snelheid en een goede Smart TV Box wilt met Android 9.0, dan is dit de juiste voor jou. Boji.nl
Logo
Enable registration in settings - general