info@boji.nl

Top 8 meest gestelde vragen over de Android TV box

Er komen altijd veel vragen binnen over de Android TV box. Vragen over de specificaties, comptabiliteit of meer technische vragen. In deze blog geven we antwoord op de meest voorkomende vragen over deze slimme mediaspeler!

Wat is een Android TV box?

Een Android box is als het ware een minicomputer die je kan aansluiten op een monitor of TV. Met deze mediaspeler is het mogelijk apps te downloaden zoals Youtube, Netflix etc. waardoor je al jouw favoriete apps makkelijk op een centrale plek kan bewaren. In principe tover je elk willekeurige beeldscherm over tot een Smart TV voor een betaalbare prijs! We kunnen natuurlijk veel dieper in gaan over alle mogelijkheden van dit slimme kastje en speciaal om die reden is een blog geschreven hierover. Je leest hier bijvoorbeeld over de voor- en nadelen van een Android TV box en we bespreken ook het verschil tussen de Android box en de Google Chromecast! Benieuwd naar deze blog? Lees dan hier verder.

Wat is het verschil tussen een Google gecertificeerde box en de andere boxen?

Deze vraag krijgen we vaak binnen en het antwoord is simpel: Google gecertificeerde boxen zijn in het bezit van AndroidTV. Dit betekent dat Disney+, Amazon Prime en Youtube in 4K kwaliteit te ervaren zijn. Daarnaast zeggen gebruikers van een Google gecertificeerde box dat deze veel makkelijker navigeert door de overzichtelijke interface. De Google Chromecast is vaak ingebouwd in deze boxjes waardoor je ook makkelijk kunt streamen vanaf je telefoon. Ook hier kunnen we verder dieper op in gaan maar de grote verschillen zijn kort toegelicht. Meer weten over de verschillen? En wanneer je juist wél beter voor een niet-gecertificeerde box kunt gaan? 

Zijn Android TV boxen legaal?

Ja, de Android TV box is een volkomen legaal product. Er zijn talloze merken op de markt die met een Android box aan de behoefte van de kijker voldoen. Denk bijvoorbeeld aan het bieden van eerlijke apps zoals Netflix, Twitch of Youtube, waar je voor moet betalen of waar je gratis gebruik van kan maken door het bekijken van advertenties. Waar bij sommige mensen de verwarring ontstaat is het feit dat je met een Android TV box films en series niet download maar streamt. Het is sinds 2014 verboden om films en series illegaal te downloaden en Stichting Brein zet zich in om deze mensen aan te pakken.

Is de Ziggo Go app te gebruiken op de Android TV box?

Jazeker! Ziggo heeft ervoor gezorgd dat TV boxen compatibel zijn om de Ziggo Go app te kunnen gebruiken. Met de Google gecertificeerde boxen kun je de Ziggo Go app gewoon downloaden in de Play Store. Het dan een kwestie van inloggen en kijken maar! Er zit echter wel een klein addertje onder het gras bij deze gecertificeerde boxen. Het is namelijk alleen mogelijk om gebruik te maken van de Ziggo Go app als er ook internet van Ziggo aanwezig is. Mocht je geen Ziggo hebben en wel Ziggo Go willen kijken – dan raden we je aan om een niet-gecertificeerde boxen aan te schaffen.

ik heb een slechte wifi verbinding, is een Android TV box dan wel geschikt?

Idealiter is een stabiele internetverbinding nodig om films, series of TV zonder haperingen te tonen. Netflix adviseert een internetverbinding van minstens 5 megabit per seconde om films en series in HD te bekijken. Voor 4K kwaliteit is 25 megabit per seconde aanbevolen. Wanneer je een slechte verbinding hebt met je wifi is het vaak ook mogelijk om een ethernetkabel aan te sluiten. De meeste Android boxen hebben gewoon een ethernetpoort waardoor je via de kabel een stabiele internetverbinding kan realiseren. Dit bevelen we dan ook zeker aan! Benieuwd naar jouw internet snelheid? Doe makkelijk de speedtest op https://www.speedtest.net/.

Netflix in 4K is niet beschikbaar terwijl ik wel een 4K box heb. Hoe kan dat?

Om Netflix in 4K kwaliteit te kunnen ervaren moet je aan een aantal eisen voldoen. Het aanschaffen van een Android box dat is staat is om 4K beeldkwaliteit weer te geven is niet voldoende. Om Netflix in 4K te kunnen bekijken moet je namelijk wel in het bezit zijn van een passend Netflix abonnement. Er zijn drie verschillende abonnementen die verschillende mogelijkheden hebben. Wil jij graag Netflix in de beste kwaliteit ervaren? Zorg dan dat je in het bezit bent van een premium abonnement van €13,99 per maand. Alleen de premium versie maakt Ultra HD beschikbaar. Vergeet niet dat een beeldscherm met 4K ondersteuning ook een vereiste is. In het bezit van deze eisen? Zoek dan in Netflix op “4K” of “Ultra HD” en je krijgt alle content op Netflix dat in 4K beschikbaar is. Veel kijkplezier!

Kosten per Netflix abonnement

Zit je vast aan maandelijkse kosten bij een Android TV box?

Nee, voor het gebruiken van een Android TV box heb je geen additioneel abonnement nodig. Natuurlijk is het mogelijk om Netflix te aan te schaffen waar je wel voor moet betalen, maar er zijn ook talloze gratis apps die je kunt installeren. Denk hierbij aan Youtube, Twitch, KIJK en nog veel meer. Je hebt dus alle additionele kosten in eigen hand.

Voor wie is een Android TV box nou echt geschikt?

Een Android TV box is in principe een ontzettend betaalbaar alternatief voor zowel een Smart TV als een Google Chromecast. Wanneer je niet in het bezit bent van een Smart TV en je wil wel graag al jouw apps makkelijk en centraal op je TV hebben staan – dan is een Android boxje een ideale oplossing. Je hoeft namelijk niet perse een nieuwe Smart TV te kopen. Je bent dus erg duurzaam bezig!

Voor serie- en filmfanaten is zo’n mediaspeler echt een uitkomst. Je kan namelijk overal jouw ‘mobiele computer’ mee naartoe nemen. Je kan hem aansluiten in de woonkamer en met hetzelfde gemakt verplaats je ‘m naar de slaapkamer. Wel zo makkelijk als jij tientallen films of andere content op deze box hebt gezet. Het is ook een uitkomst voor mensen die geen TV abonnement hebben zoals veel studenten. Met een Ziggo Go account van vrienden of familie kun je met een Android box gewoon TV kijken waar je maar wilt zonder dat je een coax aansluiting daarvoor nodig hebt!

Boji.nl
Logo
Enable registration in settings - general