info@boji.nl

De 5 beste stoomreinigers

Het leven is een feestje. Totdat je opeens vetvlekken in je lievelingstapijt ziet. Hoe krijg je dit er in hemelsnaam uit? Waarschijnlijk heb je al meerdere trucjes op het internet gevonden die allemaal niet werken. De stoomreiniger is daar dé oplossing voor! Je hebt stoomreinigers in verschillende soorten, maten en prijsklassen.

In deze blog vertellen we je alles over de stoomreiniger. Want dit product is eigenlijk veel toegankelijker dan de naam doet vermoeden. We gaan het hebben over de verschillende functionaliteiten en de beste stoomreinigers van het moment.

Wat is een stoomreiniger?

Een stoomreiniger – ook wel vloerreiniger genoemd – is een luxe schoonmaakapparaat waarmee je hardnekkige vlekken uit een bepaalde stof of ondergrond kan halen. Tijdens het reinigen wordt er gebruik gemaakt van stoom onder hoge druk. Deze combinatie van vocht, druk en temperatuur zorgt ervoor dat de meest hardnekkige vlekken kunnen worden bestreden.

Stop de stekker van de stoomreiniger in het stopcontact en vul het waterreservoir. Wanneer de stoomreiniger aan wordt gezet wordt het water verhit tot stoom. Op jouw commando spuit je de stoom op het vuile oppervlak. Dit zorgt ervoor dat het makkelijk te verwijderen is.

Beste stoomreinigers

Als jij weet hoeveel moeite het kost om bepaalde vlekken uit tapijt of kleding te halen ben je na het lezen van deze blog waarschijnlijk al ontzettend enthousiast geworden. We zullen dan ook meteen met de deur in huis vallen en onze aanbevelingen tonen van de beste stoomreinigers van dit moment.

Plek 1

Kärcher SC3 EasyFix

Karcher Easyfix
✅ Lichtgewicht ✅ Geschikt voor vloeren ✅ Inclusief extra hulpstukken
Beoordeling: 8,8
4.4/5

Plek 2

Bestron DWJ5280

✅ 5 jaar fabrieksgarantie ✅ Zeer betaalbaar
Beoordeling: 7,9
3.9/5

Plek 3

BISSEL Vac & Steam

✅ 3-in-1 stoomreiniger ✅ Groot waterreservoir ✅ Ingebouwd waterfilter
Beoordeling: 8,9
4.5/5

Plek 4

Vileda Steam XXL

✅ Doodt 99% van de bacteriën ✅ Lichtgewicht ✅ 7 meter lang snoer
Beoordeling: 9,1
4.6/5

Plek 5

Rowenta Clean & Steam

✅ Ook voor textiel ✅ ook als handstomer te gebruiken ✅ erg krachtig
Beoordeling: 9,6
4.8/5

Kärcher SC3 EasyFix

4.4/5

De Kärcher EasyFix zijn jouw hardnekkige vuilvlekken voorgoed verleden tijd. Door het simpele design is deze stoomreiniger erg makkelijk te gebruiken. In 30 seconden is de reiniger volledig opgewarmd en kan je los! Je kan de watertank tijdens het reinigen bijvullen. Je hoeft dus niet je werk te onderbreken. Wel zo handig.

Van alle markten thuis

Deze Kärcher stoomreiniger is geschikt voor het reinigen van grote oppervlaktes. Woonkamervloeren en keukens zijn dus geen enkel probleem. Met de bijgeleverde borstels kan je voor elk oppervlak het juiste opzetstukje gebruiken. Wil je deze reiniger ook boven gebruiken? No problemo. Met zijn 3 KG is dit product makkelijk mee te nemen naar een bovenkamer. 

8.8Expert Score
Kärcher SC3 EasyFix

bekijk onze score van de Kärcher SC3 EsyFix

Prijs/kwaliteit verhouding
8.5
Functies
9
Gebruiksgemak
9
Prestaties
8.5
Pluspunten
 • Lichtgewicht
 • Makkelijk bijvullen
 • Geschikt voor vloeren
 • Komt met extra hulpstukken
Minpunten
 • Vloerborstel enigszins lastig te wassen
 • Waterreservoir niet afneembaar

Bestron DWJ5280

3.8/5

Met deze stoomreiniger van Bestron ben jij verzekerd van een multifunctioneel product. Je kan met deze reiniger meerdere oppervlakten schoonmaken. er worden verschillende kopstukjes geleverd zodat je voor elk object het beste resultaat kan verwachten.

Bestron stoomreiniger

Leuke instapper

de reden dat de Bestron DWJ5280 in dit rijtje thuishoort is niet perse omdat deze nou de beste reiniger is. Natuurlijk werkt ‘ie naar behoren en kan je echt wel vlekken en ander vuil reinigen, maar we merken wel dat dit een instapmodel is. Deze stoomreiniger voelt iets minder premium aan dan de gemiddelde reiniger die we hebben gezien. Maar eerlijk is eerlijk, de prijs is er dan ook naar! Dit is de meest betaalbare stoomreiniger in deze lijst en Bestron heeft nou eenmaal de reputatie om in het lagere segment te zitten.

Het enige grote nadeel is dat je met deze reiniger op stoom geen textiel kunt schoonmaken. Het is speciaal gemaakt voor harde oppervlakken zoals vloeren, meubels en sanitair.

7.9Expert Score
Bestron DWJ5280

Bekijk de score van de Bestron DWJ5280

Prijs/kwaliteit verhouding
9
Functies
6
Gebruiksgemak
9.5
Prestaties
7
Pluspunten
 • Prima instapmodel
 • 5 jaar fabrieksgarantie
 • Inclusief verschillende opzetstukjes
Minpunten
 • 1,5 liter watergeservoir
 • Niet geschikt voor textiel

BISSEL Vac & Steam

4.5/5

Naast stoomreinigers die er uit zien als de traditionele stofzuiger, gaan we nu ook andere soorten laten zien. De BISSEL Vac & Steam is de eerste steel stoomreiniger in deze lijst. Het is een combinatie van zuigen en stomen. Je kan beide functies onafhankelijk van elkaar gebruiken. Het grote voordeel is dus dat je met dit product ook gelijk een stofzuiger in huis haalt.

BISSEL vac & steam stoomreiniger

Betaalbare zuig/stoom combinatie

Deze handige 2-in-1 zuiger van BISSEL stuwt stoom met een kracht van maar liefs 1600 watt tegen het oppervlakte aan. Op deze manier worden alle bacteriën gedood. Zie je op sommige plekken nog stof of andere viezigheid liggen? Dan kan je supersnel switchen van stomen naar zuigen met 1 klik op de knop!

Met een vuilwaterreservoir van 1 liter kan je genoeg stomen zonder bang te zijn dat je deze moet legen. In dit apparaat zit tevens een ingebouwde waterfilter om de stomer te beschermen. Enige nadeel misschien is dat deze BISSEL stoomreiniger niet geschikt is voor tapijt.

8.9Expert Score
BISSEL Vac & Steam

Bekijk de score van de BISSEL Vac & Steam.

Prijs/kwaliteit verhouding
9
Functies
8
Gebruiksgemak
9.5
Prestaties
9
Pluspunten
 • 2-in-1 stoomreiniger
 • Groot opvangreservoir
 • Ingebouwd waterfilter
Minpunten
 • Niet geschikt voor tapijt

Vileda Steam XXL

4.6/5

Aangekomen bij het 4e product in deze shortluist komen we bij de Cileda Steam XXL. Misschien valt het je gelijk al op dat deze stoomreiniger verschilt van de andere reinigers in deze lijst. Deze stoomreiniger is namelijk een van de meest simpele producten uit de lijst. Waar andere merken zoveel mogelijk functionaliteiten toepassen en verschillende vernuftige technieken is deze Steam XXL gemaakt voor de basisklussen.

Voor grote oppervlakten

Waar deze stoomreiniger wel echt in uitblinkt is het wijde frame. Met zijn 40cm lengte is dit product geschikt om grote oppervlakten te reinigen. Met de meegeleverde hulpstukken kun je zelfs het tapijt reinigen.

Het mooie van deze reiniger is dat je deze supermakkelijk ‘even snel’ pakt om schoon te maken. Je vult het waterreservoir bij, doet de stekker in het stopcontact en na 15 seconden opwarmtijd kun jij aan de slag. Je hebt dus geen extra reinigingsmiddel nodig om te kunnen stomen! Tot slot is de prijs/kwaliteitverhouding echt fantastisch. Want waar de meeste stoomreinigers tussen de 200 en 400 euro zitten, heb je deze voor nog geen 100 euro al in huis.

9.3Expert Score
Vileda Steam XXL

Bekijk de score van de Vileda Steam XXL

Prijs/kwaliteit verhouding
10
Functies
9
Gebruiksgemak
9.5
Prestaties
8.5
Pluspunten
 • Super makkelijk te bedienen
 • Warmt op in 15 seconden
 • 7 meter lang snoer
 • Zeer betaalbaar
Minpunten
 • Stoom reikt niet over de gehele mop

Rowenta Clean & Steam

4.8/5

De Rowenta Clean & Steam is voor de echte diehards onder ons. Dit is de meest complete en krachtige stoomreiniger op de markt. Het is dan ook niet gek dat deze bijna de 400 euro aantikt. Geen klus is te gek voor dit product. Je reinigt gemakkelijk de badkamer, wc, keuken en zelfs textiel. Ook ruiten zijn te reinigen.

Alles in 1 stoomreiniger

De Rowenta stoomreiniger is van alle markten thuis. Met de meegeleverde opzetstukjes ben je in staat om alle oppervlakten schoon te maken. Dit wordt er namelijk meegeleverd:

 • Microvezeldoeken
 • Carpet Glider
 • Microvezeldoek speciaal voor tapijt en textiel
 • Kleine borstel
 • Grote borstel
 • Antikalkcartridges
 • Voegborstel
 • Stoomslang
 • Stoompijp
 • Opbergtas
 • Ramenwasser

Je bent de komende jaren dus wel even zoet met deze alleskunner. Wist je trouwens dat je deze stoomreiniger ook kunt omtoveren tot een handstomer? Op deze manier kan je gemakkelijk gordijnen of andere objecten stomen.

9.6Expert Score
Rowenta Clean & Steam

Bekijk de score van de Rowenta Clean & Steam.

Prijs/kwaliteit verhouding
9
Functies
9.5
Gebruiksgemak
10
Prestaties
10
Pluspunten
 • Meest complete stoomreinger
 • Inclusief handstomer
 • Inclusief handige opbergtas
 • Zeer krachtig
Minpunten
 • Prijzig
 • Ietwat aan de zware kant

Waarom heb je een stoomreiniger nodig?

Het eerste antwoord op deze vraag is erg simpel. Met een stoomreiniger is het mogelijk hardnekkig vuil schoon te maken. Maar waarom zou je daar geld aan uit geven als je toch nog wat werkende trucjes van je moeder of oma weet?

We leven inmiddels in een tijd waar hygiëne steeds belangrijker wordt. Magiër spelen en met soms gevaarlijke chemicaliën in aanraking komen is ook niet echt meer van deze tijd. Een reinigingsapparaat met stoom op druk is ontzettend hygiënisch! Door de hete stoom worden bacteriën gedood en worden ook schimmels en andere vuiltjes hard aangepakt. Daarnaast is een stoomreiniger erg milieuvriendelijk. je hoeft namelijk alleen maar elke keer water bij te vullen. Hoe makkelijk kan het zijn?

Een stoomreiniger ga je waarschijnlijk niet dagelijks gebruiken om jouw huis schoon te houden. Een meer toegankelijke en makkelijke manier om je huis dagelijks een beurt te geven is met een stofzuiger. Maar eerlijk is eerlijk, dat is een heel gedoe. Met een robotstofzuiger hoef jij nooit meer zelf te stofzuigen en in combinatie met een stoomreiniger heb jij altijd een schoon huis.

Waar moet je op letten bij aankoop?

Afhankelijk van het object waar jij mee aan de gang gaat is het van belang om te weten wat het oppervlakte aankan. Kan het tegen hitte, vocht en druk? Ga je daarnaast grote of kleine oppervlakten behandelen? 

Laten we beginnen met de watertank. Ze zijn er in verschillende maten, voor verschillende doeleinden. Ga jij grote oppervlakten behandelen? Dan is een stoomreiniger met een grote watertank misschien iets om mee te nemen in je beslissingsproces. Let ook op de stoomdruk van de reiniger. Dit is de kracht waarmee het stoom uit de slang wordt gespoten tegen het vuil aan. Hoe hardnekkiger het vuil, hoe groter de aanbevolen stoomdruk. Meestal zit dit tussen de 3 en 4 bar.

Tot slot kan je kijken naar de opwarmtijd. Dit geeft aan hoelang de stomer er over doet om warm te worden. Alleen als de stoomreiniger op optimale temperatuur is kan water pas worden omgezet in stoom. 

Waar kan je een reiniger met stoom voor gebruiken?

Voordat je aan de slag gaat met het reinigen van jouw object, is het belangrijk te bepalen wat voor soort oppervlakte je wilt gaan reinigen. Er zijn verschillende type stoomreinigers die veelal een eigen specialiteit hebben. Je kan een stoomreiniger gebruiken voor:

 • Vloeren
  Wil jij de vloer schoonmaken? Daar is een stoomreiniger uitermate voor geschikt. Of je nou een houten vloer hebt of een tegelvloer, alles is mogelijk. let er wel op dat je de druk niet te hoog zet bij wat oudere houten vloeren.
 • Sanitair
  Badkamers en toiletten hebben misschien wel het meeste baat bij een stevige stoomreiniging. schimmels, bacteriën en lichaamssappen zijn nou niet echt de dingen die je op deze plekken wil tegenkomen. 
 • Tapijt
  Er zijn speciale stoomreinigers die voor tapijt en andere soorten stof gemaakt zijn. Deze zijn vaak uitgerust met een tapijtglijder. Wil jij graag jouw tapijt reinigen? Bekijk dan eens deze tapijtreiniger. Wil jij echt vlekken uit je bank zuigen? Misschien is een stoomzuiger dan wel een betere oplossing.
Eigenlijk is alles schoon te maken met een stoomreiniger mits het gewenste object nat mag worden en hitte kan verdragen. Een stoomreiniger wordt soms ook ingezet om kleding mee te reinigen. Ook matrassen, gordijnen, kozijnen en ramen zijn veel voorkomende objecten wat wordt schoongemaakt met een stoomreiniger.

Stoomreiniger huren

Heb jij nou geen ruimte voor een eigen stoomreiniger en heb je misschien wel slechts één klus waarvoor je deze nodig hebt? Het is ook mogelijk een stoomreiniger of tapijtreiniger te huren. Dit kan bij vrijwel elke bouwwinkel zoals de gamma. Je betaalt hier normaliter per uur of per dagdeel. Je kan het ook voor een heel weekend of zelfs een week huren maar dan wordt het wel prijzig. 

Wat je niet ziet op de website is dat er aan de balie nog wordt gevraagd of je een verzekering af wilt sluiten. Dit zijn extra kosten die je niet had ingecalculeerd en wat je waarschijnlijk voor de zekerheid wel gaat betalen. Wanneer je eenmaal en stoomreiniger hebt gebruikt ga je al snel de voordelen inzien en kom je misschien wel tot het besef dat je deze standaard in huis wilt hebben. We adviseren dan ook om niet te gaan huren maar om er eentje aan te schaffen.  

Kärcher stoomreiniger

De stoomreinigers van kärcher zijn misschien wel de meest bekende reinigers van het moment. Kärcher staat natuurlijk bekend om zijn schoonmaak artikelen. Naast de stoomreinigers zijn ze ook marktleider in hogedruk reinigers, alleszuigers en tuingereedschap. Naast schoonmaakproducten voor particulieren verzorgen ze ook op grote schaal schoonmaakproducten voor de zakelijke markt. Je bent dus verzekerd van kwaliteit wanneer je een een Kärcher koopt!

Boji.nl
Logo
Enable registration in settings - general