Lees dit voordat je een Android TV box koopt

Op internet staan ontzettend veel verschillende soorten Android TV boxen. Vaak zijn het Chinese merken en is het lastig om de juiste box te kopen die precies past bij jouw behoefte. De meeste Android TV boxen ondersteunen allemaal 4K kwaliteit. Maar dit is ook gelijk het addertje onder het gras bij verschillende boxen!

 

Het verschil in kwaliteit

Op bol.com zien we vaak relatief goedkope Android TV boxen die je alles beloven. 4 of zelfs 8K beeldkwaliteit, dat wil toch iedereen? Toch ligt het meestal anders dan je denkt. Het klopt dat deze Android TV boxen inderdaad vaak het beeldkwaliteit ondersteunen waar ze op hameren. Dit is echter ook het enige wat ze ondersteunen. De meeste Android TV boxen zijn namelijk niet Google gecertificeerd. Dit betekend dat je niet altijd gebruik kan maken van de Google Play Store en vaak moet je doormiddel van een sideload Netflix of andere favoriete apps downloaden. Daar bovenop komt nog eens dat Netflix niet in een hogere resolutie dan 480p wordt ondersteund.

 

Waar je op moet letten

Het ligt er natuurlijk aan wat je met jouw Android TV box wilt doen. Voor de echte filmliefhebbers die hun eigen filmmateriaal op willen slaan op een externe box en dat graag op 4K willen bekijken, zijn de goedkopere versies ook voldoende. Let er wel op dat je een box koopt met genoeg geheugen of die je eventueel kunt uitbreiden met een geheugenkaart.

Ben jij iemand die juist veel series en films vanuit Netflix, Videoland, Ziggo go, Youtube etc. wilt bekijken let er dan op dat je altijd een Android TV box koopt die Google gecertificeerd is! Je betaalt hier soms meer geld voor maar je verzekert jezelf ervan dat je altijd een kwalitatieve Android box in huis haalt die aan jouw verwachtingen gaat voldoen. Wil jij een Google gecertificeerde Android TV box kopen? Bekijk dan hieronder ons geselecteerde aanbod. Vragen aan de hand van deze blog? Schroom dan niet om contact op te nemen via de livechat.
Terug naar boven