Wat is een Smart TV box?

by Robin de Groot on January 15, 2021

In deze blog leggen wij graag uit wat een Smart TV Box is en wat je ermee kunt. Een Smart TV Box wordt ook wel een Android TV Box genoemd of een mediaspeler. In essentie en qua functionaliteit komen Smart TV Boxen, mediaspelers en Android TV Boxen redelijk overeen met elkaar. Soms is er wel sprake van enig verschil en daar gaan we het in dit blog uitgebreider op in. Met een Smart TV Box tover jij jouw normale televisie om tot een smart tv. Hierdoor is het onder andere mogelijk om apps te downloaden, films en series te bekijken en op het internet te surfen. Voor televisies zonder smart-mogelijkheden is dit een ideale oplossing, maar ook voor televisies mét smart-mogelijkheden heeft zeker voordelen.

 

Smart TV Box, Android TV Box of Mediaspeler?

Een Smart TV Box is er speciaal voor gemaakt om muziek, films of andere bestanden af te spelen. Het helpt enorm wanneer je een Smart TV Box aangesloten is op het internet thuis. Hierdoor is het mogelijk om applicaties te downloaden, Netflix in 4K te streamen en op het internet te surfen. Nu lijkt een Smart TV Box heel erg op een Android TV Box, toch zijn er een aantal verschillen. Zo heeft de Apple TV een heel ander besturingssysteem dan andere Smart TV Boxen. Als je op zoek bent naar de beste Android TV Boxen, dan kun je hier ons assortiment bekijken. Dit zijn ook gewoon Smart TV Boxen – alleen opereren zij op het besturingssysteem Android. Wat een Android TV Box is – lees je hier.

Een Smart TV Box lijkt heel erg op een smartphone of een tablet. Je kunt applicaties downloaden, je hebt geheugen beschikbaar om de applicaties op te kunnen slaan en tot op zekere hoogte is het mogelijk om de Smart TV Box aan te passen naar wens. Je kunt bijvoorbeeld een ander thema selecteren, aangeven welke applicaties om het startscherm aanwezig moeten zijn en nog veel meer aanpassingen realiseren. Zo zijn er vele voordelen wanneer je een Smart TV Box aanschaft. Wat ons betreft is het een kleine investering meer dan waard. Deze Smart TV Boxen zijn er namelijk voor gemaakt om zo gebruikersvriendelijk mogelijk te zijn. Ze worden al helemaal makkelijk te bedienen wanneer je tevens beschikt over een draadloze afstandsbediening die ook de beschikking heeft over een qwertytoetsenbord. Dit maakt het een stuk makkelijker om te surfen op het internet of om lange woorden in te toetsen. Je kunt ons assortiment draadloze afstandsbedieningen hier vinden.  


 

Wat kan een Smart TV Box?

Met een Smart TV Box kun je dus series kijken, apps downloaden, muziek luisteren, foto’s bekijken, surfen op het internet. Eigenlijk alles wat je op een smartphone of tablet ook kan. Je kunt het alleen niet overal mee naartoe nemen, maar dat spreekt voor zich hopen wij. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om films af te spelen met behulp van een applicatie als Kodi of Plex, het nieuws lezen en/of bekijken, de weersverwachting in de gaten houden, games spelen en casten vanaf een ander apparaat naar de Smart TV Box. Sommige boxen hebben namelijk een ingebouwde Chromecast of een Miracast. Met casten bedoelt men: het beeld dat zichtbaar is op één apparaat verzenden en afspelen op een ander apparaat. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een filmpje dat op jouw computer staat, af te spelen op de Smart TV Box. Dus, we vatten het graag nog een keertje voor je samen:

 Apps downloaden
 Films en series kijken
 Het nieuws volgen
 Weersverwachting in de gaten houden
 Casten
 Live TV kijken
 Gamen
 Muziek afspelen
 Social media

 

apps op een android tv box

 

surfen op een android tv box

 

Smart TV Box Android 9.0

Android 10 is officieel al uitgebracht. Veel moderne smartphones die opereren op Android hebben al het geluk gehad om met de laatste Android versie te werken. Zo heeft de Samsung Galaxy Note 10, Sony Xperia 1, Vivo X27 en de Xiaomi Mi 10 officieel allemaal Android 10. ‘En de TV-boxen dan?!’, hoor ik je al denken.. Ja, die laten nog op zich wachten. Er is momenteel nog geen verwachte datum voor het uitbrengen van Android 10 voor de Smart TV Boxen. Zo hebben de NVIDIA Shield TV en Xiaomi Mi Box allebei nog Android 9 Pie. Hoe je controleert wat jouw huidige Android versie is? Dat lees je in deze blog.
 

android 9.0 pie update


Er zijn ook genoeg Android TV Boxen die de beschikking hebben over Android 10.0. Zo wordt het beweerd althans. Door de fabrikanten. Technisch gezien klopt het, maar officieel gezien niet. Dus we leggen graag uit hoe dit kan! Er zijn namelijk maar weinig Smart TV Boxen die de beschikking hebben over het volledige en officiële Android besturingssysteem. Enkele voorbeelden zijn NVIDIA Shield TV, Xiaomi Mi Box en MECOOL. De rest van de Smart TV Boxen die opereren op het Android besturingssysteem, hebben een gekopieerd besturingssysteem van de Android smartphones of Android tablets. Aangezien er al redelijk veel Android 10.0 smartphones beschikbaar zijn op de markt, zijn er ook steeds meer Android 10.0 TV Boxen die het besturingssysteem van de Android smartphones klakkeloos hebben overgenomen.

Zijn dit soort Smart TV Boxen dan ook minder dan hun originele concullega’s? Wij vinden van niet. Doorgaans zijn deze Smart TV Boxen krachtiger, hebben meer RAM- en ROM-geheugen en ook nog eens relatief goedkoper. Als je voor een fijne gebruikerservaring wenst te gaan, dan adviseren wij een Smart TV Box als Xiaomi Mi Box S. Deze heeft relatief weinig opslagruimte, maar is daarnaast ook heel klein, gebruiksvriendelijk en heeft de beschikking over Netflix in 4K. In tegenstelling tot vele Smart TV Boxen die opereren op een Android besturingssysteem dat eigenlijk thuishoort op een mobiele telefoon. Wanneer je daar niet zoveel moeite mee hebt en liever kiest voor meer kracht, snelheid en een goede Smart TV Box wilt met Android 9.0, dan is dit de juiste voor jou. De QPlus HF238-F is een doorgewinterde Android TV Box die al jaren op de markt actief is. Het is een goede, snelle en betrouwbare Smart TV Box zonder problemen. Het is gewoonweg een kwestie van uit de doos halen, aansluiten op het stroom en de tv box verbinden met jouw televisie.android tv box android 9 pie

Smart TV Box X96 en andere populaire tv boxen

De X96 is een populaire Smart TV Box. Er zijn echter vele varianten hiervan beschikbaar. Zo heb je de X96 Mini met een RAM-geheugen van 1GB en een opslagruimte van 8GB. Tegenwoordig is 2GB wel echt de minimum als je de meeste applicaties wenst te gebruiken. Wij hebben daarom bewust de keuze gemaakt om deze variant niet aan te bieden, ondanks het feit dat dit model in het verleden vaak werd verkocht en ondanks het feit dat wij dagelijks nog vele mails hierover krijgen. Het spijt ons zeer voor de trouwe fans van deze variant… In ons assortiment zal het in ieder geval niet terugkeren.

 

 

Smart TV Box kopen?

Wil je een Smart TV Box aanschaffen? Of wil je gewoonweg kijken wat de mogelijkheden zijn? Bij Boji heb je een ruim assortiment aan Android TV Boxen. Wij staan daarom ook klaar om jou te helpen. Het maken van een keuze is soms lastig. Al helemaal wanneer het producten zijn die je niet zomaar koopt. Het kopen van een mediaspeler doe je natuurlijk niet elke dag – dus je wilt graag de juiste keuze maken. Heb jij specifieke behoeften en wil je weten welke mediaspeler het beste bij jou past? Dan kun je het beste een chat met ons beginnen! Wij staan elke dag klaar om jou te helpen. Twijfel je tussen een aantal Android TV Boxen? Dan voorzien wij jou graag van advies. Ons personeel heeft veelal ervaring met tv-boxen en daarom ook veel expertise op dit gebied. Schroom dus niet om een vraag te stellen! Wij zijn hier om jou te helpen.

Keuze kunnen maken? Dan kun je zorgeloos de bestelling plaatsen en zorgen wij dat het helemaal in orde komt. Je krijgt van ons automatisch een bestellingbevestiging per mail. Ook houden wij jou op de hoogte van de verzendstatus door middel van track en trace. Doorgaans geldt er een levertijd van 1 werkdag – mits anders wordt aangegeven.

Veel kijkplezier gewenst!


Team 
Boji.

6 comments
by aqobormeye on July 23, 2021

] Yuikori nws.lmpl.boji.nl.xda.hi http://slkjfdf.net/

by pijawapoovei on July 23, 2021

] Xvahaaig jfp.mzbk.boji.nl.pld.ua http://slkjfdf.net/

by owojqifomohu on July 23, 2021

] Uwovamux xal.jeco.boji.nl.rrt.me http://slkjfdf.net/

by ikueabako on July 23, 2021

] Ecodepumo eet.dcgn.boji.nl.kxn.xv http://slkjfdf.net/

by orucuye on July 22, 2021

] Avujepa uqw.vwvg.boji.nl.uwv.hk http://slkjfdf.net/

by agotewokqu on July 22, 2021

] Odilix zyg.ftvc.boji.nl.wat.pj http://slkjfdf.net/

LEAVE A COMMENT
BACK TO TOP