info@boji.nl

Draadloos TV kijken? Op deze manier kan het

Er worden steeds meer streamingdiensten gelanceerd en het traditionele TV kijken komt steeds minder voor. We kunnen namelijk vrijwel elk programma terugkijken waar en wanneer we willen en daar wordt hevig gebruik van gemaakt. Vooral NPO1, RTL4 en SBS6 leveren steeds vaker kijkers in, terwijl het aantal Netflix abonnees jaarlijks groeit. Je kan je afvragen of de klassieke coax aansluiting – wat zorgt voor het TV- en radiosignaal – in de toekomst nog wel nodig is. 

Ik heb geen coax aansluiting of coax kabel

De reden dat je deze blog leest is waarschijnlijk omdat je geen coax aansluiting hebt in de omgeving waar je graag  TV wilt kijken. Vaak heeft een huis slechts één coax aansluiting en een kabel doortrekken is niet voor iedereen de beste oplossing. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om met een internetverbinding alsnog gewoon TV te kijken. Op deze manier hoef je geen kabel door te trekken en kan je overal TV kijken waar je maar wilt! Ook in de schuur, de achtertuin of zelfs op de sportvelden.

Stap 1: Welke TV provider kiezen

Om legaal TV te kunnen kijken heb je natuurlijk een abonnement nodig van een TV provider. Er zijn een paar providers die draadloos TV aanbieden. Ziggo, KPN en Canal Digitaal. Ook Caiway biedt draadloze TV aan maar laten we in deze blog buiten beschouwing omdat deze aanbieder door veel gebruikers als uiterst slecht wordt ervaren.Stap 1: Welke TV provider kiezen

Ziggo

 

De grootste en meest populaire TV aanbieder is Ziggo. Ziggo maakt het mogelijk voor abonnees om met meerdere beeldschermen TV te kijken. Dit betekent dat als de TV aan staat in de woonkamer, dat er nog op twee additionele plekken op datzelfde account gebruik gemaakt kan worden. Ideaal voor grote gezinnen of voor mensen die vaak onderweg zijn. Want Ziggo heeft namelijk de Ziggo Go app ontwikkeld. Met deze app kun je overal in Nederland TV kijken met een stabiele 4G of wifi internetverbinding. Waar je ook bent, met deze app kun je altijd jouw favoriete programma’s volgen! Deze app kun je vervolgens downloaden op je smartphone of op een Android TV box. Een Android TV box in combinatie met de Ziggo Go app is een geweldige uitvinding om makkelijk en snel een extra kijkplek te creëren. Meer weten over de Android TV box? We leggen je het in deze blog uit.

KPN

 

Ook KPN maakt het mogelijk om zonder coax aansluiting TV te kijken. Voor thuis gebruik is de meest voordehand liggende oplossing om gebruik te maken van de draadloze verbindingsset. Deze set van twee draadloze adapters vervangt de UTP kabel tussen het modem en de TV ontvanger en stuurt het signaal via deze adapters naar de TV. Het is ook mogelijk om met KPN Digitenne draadloos TV te ontvangen. Dit is wat ons betreft een ietwat gedateerde optie. Het is niet de goedkoopste optie en het beeldkwaliteit is vaak zwak. Daarnaast ben je qua zenders relatief beperkt. Last but not least heeft KPN ook een interactieve app waarmee je via je telefoon of Android box via het internet TV kan ontvangen. Ook met deze app maakt het niet uit waar je bent in Nederland. Een internetverbinding en een KPN account met het juiste abonnement is genoeg om TV te kijken.

Canal Digitaal

 

Met Canal Digitaal ben je ook niet afhankelijk van een coax aansluiting of schotel. Je volgt net als Ziggo en KPN je favoriete TV programma’s via een stabiele internetverbinding. Download de Smart TV app op de TV of de Canaal Digital app voor je smartphone. Deze app is zelfs in Europa gewoon te gebruiken met een maximum van twee gebruikers tegelijkertijd.

TV kijken met behulp van Chromecast

Ben je niet in het bezit van een Android TV box en wil je alsnog graag TV kijken op een groot scherm? Met een Chromecast is het mogelijk om jouw content van je smartphone naar de TV te streamen. Dit is een makkelijke en simpele oplossing maar raden we echter niet persé aan. En dat komt omdat de Android TV box een veel completere werking heeft. Daarnaast heeft de Android TV box vaak ook al een Chromecast ingebouwd. In de blog Android TV box versus Chromecast lichten we de verschillen graag toe.

Wanneer je wel gebruik gaat maken met van de Chromecast is TV kijken erg simpel.

  1. Zet de TV aan en zorg dat het op het kanaal van de Chromecast staat.
  2. Open de TV provider app op je smartphone of laptop.
  3. Zorg ervoor dat de Chromecast en jouw smartphone of laptop op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten. Dit is een vereiste!
  4. Klik via de app een zender aan die je wilt bekijken.
  5. Zoek het Chromecast icoontje in de videoplayer in de app. Deze ziet er zo uit:  
  6. Klik op verbinden met de desbetreffende Chromecast.
  7. Nu maakt de app verbinding met de Chromecast en kun je TV kijken!
Het is natuurlijk ook mogelijk om met de nieuwste Google TV met Chromecast TV te kijken. Google Live TV is dan nog niet in Nederlands uitgerold maar je kan hem alsnog gewoon gebruiken als mediaspeler! Met Ziggo go en een stabiele internetverbinding kun je direct los.

Gratis TV kijken

In de wereld van streaming is het mogelijk om gratis TV te kijken doormiddel van een IPTV abonnement. Let op, dit is schending van het auteursrecht en dus illegaal!  Wat er in gebeurt is dat door externe partijen apps worden ontwikkeld die het mogelijk maken om al deze zenders illegaal aan te bieden. Het is het mogelijk om meer dan 5.000 zenders kosteloos of tegen een zeer laag tarief te ontvangen. Stichting Brein doet er alles aan om deze illegale activiteiten tot een halt te roepen. Het is echter lastig om gebruikers aan te pakken omdat deze mensen gebruik maken van een VPN. Naast vrijheid en bescherming biedt dit je ook anonimiteit en zijn daardoor dus lastig te traceren.

Canal Digital biedt een IPTV abonnement aan waar je een eerlijke prijs betaalt en dit is vanzelfsprekend gewoon legaal. Om IPTV te kunnen ontvangen raden we je aan om een IPTV box aan te schaffen. Deze boxjes zijn in staat om het signaal wat binnenkomt via het IP om te zetten in beeldmateriaal.

We kunnen stellen dat het gratis TV kijken niet mogelijk is zonder daarbij de wet te overtreden. Wil jij toch echt niet betalen voor TV? Wellicht kun je een account van je ouders of vrienden gebruiken om alsnog TV te ontvangen. Let er wel op dat er vaak op een maximum aantal schermen tegelijkertijd gekeken kan worden.

Boji.nl
Logo
Enable registration in settings - general