Zo sluit jij jouw Android TV box aan

Auteur: Robin de Groot Onderwerp: May 01, 2020

Hoe Android tv box aansluiten 2021

Wil jij weten hoe je een Android TV Box kunt en moet aansluiten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij leggen stapsgewijs uit hoe je een Android TV Box moet aansluiten, waar je rekening mee moet houden en wat belangrijk is om te weten. Om een Android TV Box aan te sluiten heb je in ieder geval een aantal producten nodig, moet je een aantal stappen doorlopen en nog meer. Wij leggen het je hier graag uit.


Wat heb ik nodig voor het aansluiten van een Android TV Box?


Je hebt nodig:
 Een High Speed HDMI kabel
 Een stabiele internetconnectie (wifi of bekabeld)
 Een Android TV Box
 Een stroomadapter dat geschikt is voor de Android TV Box
 Een televisie of beamer 

Wat is de eerste stap voor het aansluiten van een Android TV Box?

Uiteraard het openen van de doos. Maar wat er daarna gebeurt is natuurlijk het belangrijkst. Sommige ‘handleidingen’ die meegestuurd worden in de verpakking van de boxen, zijn niet altijd even duidelijk. Gelukkig is het installeren en aansluiten van een Android TV Box niet zo moeilijk. Al helemaal niet wanneer je deze stappen doorloopt.

Allereerst moeten we ervoor zorgen dat de Android TV Box is aangesloten op het stroomnetwerk. Voorzie de tv box van elektriciteit door de meegeleverde adapter, aan te sluiten in een stopcontact. Bekijk daarna de aansluitingen op de Android TV Box. Wij raden aan om gebruik te maken van de HDMI aansluiting en het te verbinden met een HDMI kabel. Bijna alle boxen hebben een HDMI aansluiting. En ook bijna alle boxen hebben een meegeleverde HDMI kabel. Mocht je toch nog eentje nodig hebben, bekijk dan
hier ons assortiment.


 HDMI kabels Boji


Stap twee: stabiel internet voor het streamen van Netflix, YouTube en andere apps

Wanneer de mediaspeler is aangesloten op de televisie en voorzien is van elektriciteit – is het tijd om de tv box op te starten. De meeste Android TV Boxen hebben een meegeleverde afstandsbediening. Zorg ervoor dat er batterijen in de afstandsbediening zitten. De meeste afstandsbedieningen hebben AAA-batterijen nodig. Heb je een draadloze afstandsbediening via ons besteld? Dan kun je de USB-connector aansluiten op de Android TV Box. Plug de connector in een USB 2.0 of USB 3.0 poort en zorg ervoor dat de draadloze afstandsbediening voldoende is opgeladen en aan staat.

Selecteer het juiste HDMI kanaal op de televisie en wacht totdat het opstartscherm van de Android TV Box, zichtbaar is. Wanneer je het scherm ziet, is het tijd om een aantal instellingen bij langs te gaan. Kies voor een manier om de Android TV Box te verbinden met het internet. Doorgaans heb je de mogelijkheid om de Android TV Box te verbinden met het internet door middel van wifi, of door middel van een ethernetkabel. Een internetverbinding via de kabel, is aanzienlijk sneller. Echter heeft internet via de wifi zeker zijn voordelen op het gebied van gebruikersgemak. Dus kies hetgeen wat het beste voor jou werkt, of het beste bij jou past. Verbind de Android TV Box met het wifinetwerk, of sluit een ethernetkabel aan. Wanneer je graag content in hoge resolutie wenst te bekijken, dan raden wij aan om de tv box aan te sluiten met een ethernetkabel. Netflix heeft bijvoorbeeld
aanbevolen snelheden van de internetverbinding.

Stap 1 aansluiten Android tv box
Stap 2 android tv box aansluiten

 0,5 megabit per seconde – Minimale vereiste snelheid van breedbandverbinding
 1,5 megabit per seconde – Geadviseerde snelheid van breedbandverbinding
 3,0 megabit per seconde – Geadviseerde snelheid voor SD-kwaliteit (lager dan 1080P)
 5,0 megabit per seconde – Geadviseerde snelheid voor HD-kwaliteit (1080P)  
 25 megabit per seconde – Geadviseerde snelheid voor UHD-kwaliteit (4K)

Test dus voor alle zekerheid de internetsnelheid op jouw Android TV Box. Dit kun je op verschillende manieren doen, maar wij raden aan om gebruik te maken van de applicatie: Internet Speed Test-FiberTest for Android Smart TV. De applicatie meet jouw huidige internetsnelheid en geeft ook per direct aan wat voor content je kunt streamen met de aangegeven snelheid. Een aanrader dus.
  

internettest bojiandroid tv box internet test 

Stap drie: Log in op jouw Google Account

Om gebruik te kunnen maken van de diensten die een Android TV Box te bieden heeft, heb je een Google Account nodig. Zonder zo’n account is het niet mogelijk om applicaties te downloaden uit de Google Play Store en zul je geen updates krijgen voor de firmware op de Android TV Box. Je kunt hetzelfde account gebruiken, dat je gebruikt op een Android smartphone, wearable, of TV. Of hetzelfde account dat je gebruikt voor Gmail of YouTube. Heb je nog geen Google Account? Maak er dan hier eentje aan.

Wanneer de TV Box is aangesloten op het internet, is het dus tijd om in te loggen op jouw Google Account. Waarom? Omdat er dan automatisch wordt gekeken naar de applicaties die je hebt gedownload op jouw andere Android-apparaten. De beschikbare data wordt dan gesynchroniseerd. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om niet dezelfde Google Account te gebruiken, maar eentje speciaal aan te maken voor de Android TV Box.

 
Stappenplan Android tv box

Stap 5

 

Stap vier: Controleer of er updates zijn voor de Android TV Box

We willen er zeker van zijn dat de nieuwe Android TV Box, ook gebruikmaakt van de meest recent firmware. Momenteel is Android 9.0 (Pie) de meest voorkomende firmware voor Android televisies en Android TV Boxen. Google heeft wel in december 2019 vermeld dat Android 10 er ook officieel aankomt voor Android TV Boxen en televisies. Voorlopig moeten we hier nog even op wachten.

 Kijk op de homescherm van de Android TV Box of er een applicatie is dat ‘System Update’ heet.
 Installeer de update als je klikt op ‘System Update’. Zie deze applicatie niet staan? Of een andere applicatie met een vergelijkbare naam? Ga dan naar stap 3.
 Ga naar Instellingen > Over > Systeemupdate.
 Bekijk of er beschikbare update is en stel deze in.
 Zorg ervoor dat de tv box verbinding blijft houden met het internet en laat de update zijn werk doen.
 Herhaal stap 3 tot en met 5 totdat er geen beschikbare updates meer zijn.

Stap 7

Stap 8

Stap 9

Stap vijf (optioneel): Download applicaties uit de Google Play Store of Aptoide

Wanneer je de tv box hebt aangesloten op het internet en de mediaspeler is voorzien van de meest recente update, is het tijd om applicaties te downloaden. Dit kun je met een Android TV Box doen op verschillende manieren. De meest gebruikelijke en voorkomende manier is: het downloaden van applicaties via de Google Play Store. Afhankelijk van wat voor Android TV Box je hebt en wat voor Android firmware je hebt, zijn er bepaalde beperkingen voor het downloaden van apps. Zo is het bijvoorbeeld niet altijd mogelijk om Disney+ of Netflix te downloaden. Dit verschilt heel er per tv box. Wanneer je bent ingelogd op jouw Google Account, kun je gebruikmaken van de Google Play Store en alle applicaties downloaden die je op het scherm ziet staan.

Stap 9 android tv box

Stap 10 android tv

Naast de Google Play Store heb je ook de mogelijkheid om via andere manieren applicaties te downloaden. Eén van de meest populaire manieren om apps te downloaden via een andere manier, is het gebruiken van Aptoide. Net als de Google Play Store, is Aptoide een marktplaats voor applicaties. Ontwikkelaars en bedrijven kunnen hierop een app uitbrengen en eindgebruikers kunnen vervolgens de applicatie downloaden om het zelf te gebruiken. Om Aptoide te kunnen downloaden, zul je eerst een paar instellingen moeten wijzigen op jouw Android TV Box.
 

 Ga naar Instellingen > Apparaatvoorkeuren
 Ga naar Beveiliging en beperkingen > Onbekende bronnen > Onbekende bronnen toestaan.
 Selecteer de optie om onbekende applicaties te installeren.
 Klik op
deze link om Aptoide te downloaden op de TV Box.
 Accepteer de voorwaarden. Installeer vervolgens de applicatie.

  
Stap 12

Stap 14

Aptoide downloaden Android tv

Stap 16 aptoide installeren

Wanneer je alle stappen hebt doorlopen, ben je er klaar voor om gebruik te maken van de Android TV Box en alle functionaliteiten die het jou te bieden heeft! Zorg er wel voor dat je blijft opletten of er beschikbare firmware updates zijn. Houd daarnaast onze blog in de gaten voor gratis tips en vrijblijvend advies op het gebied van Android TV Boxen en andere elektronische apparaten en gadgets.
 

Android TV Box of draadloze afstandsbediening kopen?

Wil je een Android TV Box of draadloze afstandsbediening aanschaffen? Of wil je gewoonweg kijken wat de mogelijkheden zijn? Bij Boji heb je een ruim assortiment aan Android TV Boxen. Wij staan daarom ook klaar om jou te helpen. Het maken van een keuze is soms lastig. Al helemaal wanneer het producten zijn die je niet zomaar koopt. Het kopen van een mediaspeler doe je natuurlijk niet elke dag – dus je wilt graag de juiste keuze maken. Heb jij specifieke behoeften en wil je weten welke mediaspeler het beste bij jou past? Dan kun je het beste een chat met ons beginnen! Wij staan elke dag klaar om jou te helpen. Twijfel je tussen een aantal Android TV Boxen? Dan voorzien wij jou graag van advies. Ons personeel heeft veelal ervaring met tv-boxen en daarom ook veel expertise op dit gebied. Schroom dus niet om een vraag te stellen! Wij zijn hier om jou te helpen.

Keuze kunnen maken? Dan kun je zorgeloos de bestelling plaatsen en zorgen wij dat het helemaal in orde komt. Je krijgt van ons automatisch een bestellingbevestiging per mail. Ook houden wij jou op de hoogte van de verzendstatus door middel van track en trace. Doorgaans geldt er een levertijd van 1 werkdag – mits anders wordt aangegeven.

Veel kijkplezier gewenst!

Team
Boji.
 

Laat een reactie achter
Terug naar boven