Uitgelicht: Nintai Ematic Pro X

Auteur: Boji Admin Onderwerp: April 21, 2021
Nintai uitgelicht

Door de aankondiging van Google over het lanceren van de Chromecast met Google TV – wat je kunt zien als een Android TV box – staan alle huidige mediaboxen in de spotlight. De waarde van het product wordt steeds meer erkend en in deze blog lichten we onze bestseller, de Nintai Ematic Pro X voor je uit.


Terug naar de basis

Wat is een Android TV box ook alweer precies? Een Android TV box is een kleine mediaspeler wat voorzien is van een Android besturingssysteem. Deze box kan je aansluiten op een extern beeldscherm – denk hierbij aan een TV of monitor. Met deze Android box kun je makkelijk, snel en overzichtelijk allerlei soorten apps downloaden die vervolgens af te spelen zijn op dat externe beeldscherm. Op deze manier tover jij je TV dus betaalbaar om tot een Smart TV.


Soorten Android TV boxen

  • Officiële Google gelicentieerde Android TV boxen
    Dit zijn Android TV boxen die een officiële partnerschap hebben met Google. Dit betekent dat alle Google diensten ondersteund worden en dat deze mediaspelers ook voorzien zijn van AndroidTV. Je kan hierdoor op de reguliere wijze gebruik maken van de Netflix app. De Nintai Ematic Pro X valt in deze categorie.
  • White label Android TV boxen
    Dit zijn Android TV boxen die geen officiële partner zijn van Google. Er zijn namelijk maar slechts enkele merken die hieraan voldoen. De boxen die niet in het bezit zijn van deze licentie hebben dan ook geen Android TV. De interface van deze mediaspelers zijn overgenomen van telefoon- en tabletlay-outs. Daarnaast is Netflix alleen te gebruiken met een sideload.

Meer weten over de verschillen in deze boxen? We leggen het je haarfijn uit in onderstaande blog.

Wat is een Google gecertificeerde Android box


Over de Nintai Ematic Pro X

Met stipt is de Nintai Ematic Pro X – ook wel het Netflix-model genoemd – de populairste mediaspeler in het assortiment van Boji. De voornaamste reden is dat deze box Netflix in 4K kwaliteit ondersteund. Voor de meeste mensen is dit de reden om voor deze box te gaan. Met de officiële Google licentie is deze box voorzien van AndroidTV waardoor deze Pro X voorzien is van het bekende AndroidTV interface.

 

Nintai Ematic Pro X
Inhoud doos

In de doos van de Nintai Ematic Pro X vind je naast de mediaspeler zelf de afstandsbediening, een HDMI-kabel en natuurlijk een voedingskabel. De meegeleverde handleiding is in het Engels.


Details

Deze Android box is voorzien van een Amlogic S905X soC met een ARM Quad 64-bit Cortex-A53 CPU. Met zijn 2GB RAM geheugen met DDR3 is de interface razendsnel. De opslagruimte bevat 8GB maar is makkelijk uit te breiden met een Micro SD kaart. De Ematic Pro X is voorzien van Android 9.0 en Bluetooth 4.2. Tot slot kan deze box doormiddel van een Ethernet 10/100 ingang gewoon via de kabel internet ontvangen. Er kan natuurlijk ook gewoon met wifi verbinding gemaakt worden.

De AndroidTV interface heeft een overzichtelijk en clean design. Er kan supersnel genavigeerd worden vanuit het beginscherm. Doormiddel van Voice Search - die makkelijk te activeren is via de afstandsbediening - dien je razendsnel een zoekopdracht in. In de bovenste appbalk kun je al jouw favoriete apps als snelkoppeling toevoegen. Wanneer je veel gebruik maakt van Twitch, Videoland, Ziggo TV of Netflix kun je deze binnen twee stappen opstarten.

AndroidTV interface

De Nintai Ematic Pro X voor de beste kijkervaring

Voor elke echte bingewatcher is deze Android TV box de perfecte match. Elk streamingplatform wordt ondersteund. Denk hierbij aan Netflix, Videoland, Amazon Prime, Youtube, Twitch, KIJK, NPO start, RTLXL en meer. Zorgeloos al jouw favoriete apps op één centrale plek, dat wil toch iedereen?

De box is binnen 3 minuten geïnstalleerd door het makkelijke "Plug&Play" principe. Dit betekent dat je vrijwel alleen de kabels aan hoeft te sluiten om de box te kunnen gebruiken. Daarnaast is deze box voorzien van een ingebouwde Chromecast. Dit  betekent dat je ook jouw content kan casten vanaf je telefoon naar je TV of monitor.

 

Nintai Ematic Pro X

Bekijk de Nintai Ematic Pro X

 

 

Een nieuwe kijkplek is zo gemaakt

Wil jij graag een extra kijkplek creëren in de slaap-, kinder- of hobbykamer? Dan is deze Nintai Ematic Pro X misschien wel precies wat jij zoekt! De bediening is super gebruiksvriendelijk waardoor dit product voor zowel kinderen als senioren makkelijk gebruikt kan worden. Geen dure nieuwe Smart TV maar een betaalbaar, duurzaam en high-end alternatief!

Vragen of opmerkingen aan de hand van dit artikel? Wij staan altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Open gerust de online chat en we geven je advies op maat.

 

Laat een reactie achter
Terug naar boven