Een activity tracker helpt bij een gezonde levensstijl

Auteur: Boji Admin Onderwerp: March 25, 2021

 Een activity tracker helpt bij een gezonde levensstijl

We vinden het met elkaar steeds belangrijker om fit te zijn. Dit heeft namelijk niet alleen invloed op je fysieke gesteldheid maar ook zeker je mentale gesteldheid. Wie namelijk regelmatig beweegt verhoogd zijn of haar stofwisseling waardoor je meer calorieën verbruikt. Je vermindert daarnaast je vetweefsel en je creëert spierweefsel, klinkt goed toch?

Met een activity tracker kan jij nauwkeurig bijhouden hoeveel calorieën je verbrandt tijdens een bepaalde activiteit. Op deze manier krijg je inzicht in je prestaties en weet je wat er aan beweging nodig is om bijvoorbeeld een zakje chips te verbranden. En dat is zeer belangrijk want een gezonde levensstijl begint bij stap 1: bewustwording!

 

Bewustwording is stap 1 voor een gezonde levensstijl

Omdat veel mensen onderschatten hoeveel je moet bewegen om iets te verbranden, helpen we je graag om hier inzicht in te krijgen. Want een stukje chocolade of een zakje chips smaakt toch veel lekkerder wanneer je weet dat je dit ‘verantwoord’ kan doen? Bekijk eens hoeveel calorieën in deze snacks zitten en wat er voor nodig is om dit er weer helemaal af te sporten.

Biscuitje:                             25 kcal                 3 minuten hardlopen
Rijstwafel:                          30 kcal                 4 minuten hardlopen    
Zakje chips:                       220 kcal               28 minuten hardlopen
Kroket:                                254 kcal               31 minuten hardlopen
Chocolade (75g):             415 kcal               50 minuten hardlopen

In dit lijstje staan een aantal snacks die je vast wel eens eet en hoelang je er voor moet hardlopen om dit er weer af te sporten. Dit is echter een ruwe schatting. Het verschilt namelijk per persoon hoeveel iemand verbrandt bij een bepaalde inspanning. Onder andere het gewicht speelt een belangrijke factor hierin. Met een activity tracker kan je daarnaast niet alleen je inspanning meten tijdens het hardlopen. Vaak kun je al van minstens zeven verschillende sportmodi gebruik maken om jouw persoonlijke activiteit te tracken. Denk hierbij aan wandelen, hardlopen, fietsen, voetballen, zwemmen, touwtje springen, basketballen en soms hiken.


Waar je op moet letten bij het kopen van een activity tracker

Er worden misschien wel meer dan 1000 verschillende activity trackers aangeboden op het internet. Het is dus begrijpelijk dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Want welke activity tracker past nou het best bij jou? We helpen je graag bij het maken van de beste keuze. Daarom hebben we voor je op een rijtje gezet wat de belangrijke punten zijn bij het bestellen hiervan. Het design is natuurlijk belangrijk maar denk ook eens aan deze punten:

 • Compatibiliteit
  De beeste activity trackers kun je gebruiken in combinatie met IOS en Android. Er zijn echter ook activity trackers die enkel voor IOS óf Android gemaakt zijn. Check daarom altijd voor de zekerheid of jouw telefoon geschikt is voor het product wat jij in je hoofd hebt.
 • Batterijduur
  Omdat een activity tracker op stroom werkt, moet je deze logischerwijs ook opladen. Het is daarom belangrijk om helder te hebben hoelang deze bij gebruik meegaat. Je wilt namelijk niet dat je deze elke avond aan de lader moet leggen, toch? Denk er wel aan dat bij gebruik van bijvoorbeeld de GPS functie de levensduur van de batterij aanzienlijk verkort wordt.
 • Beeldscherm
  Niet alle activity trackers hebben een beeldscherm. Sommigen hebben enkel LED-lampjes die je vertellen wanneer je je dagelijkse doel hebt bereikt. Zoek je wel naar een watch met een beeldscherm? Bekijk dan de resolutie hiervan en of het gemaakt is van glas of plastic.
 • Synchronisatie
  Wil jij graag jouw smartphone notificaties koppelen aan je activity tracker? Er zijn niet heel veel activity trackers die jouw dat kunnen bieden. Wanneer je dit wel een vereiste is, kan je misschien beter kijken bij smartwatches. Maar niet getreurd. Ook sommige activity trackers bieden dit gewoon aan. Deze bijvoorbeeld! De meeste activity trackers werken met een app die je kan koppelen met jouw telefoon. Dit werkt via bluetooth en door deze met elkaar te koppelen kan je makkelijk in de app zien wat je verbruikt. Ook kan je de geschiedenis van je activiteiten inzien.

Boji helpt jou je keuze maken!

Hopelijk heeft dit artikel je een beetje op weg geholpen bij het maken van je keuze. Kom je er alsnog niet helemaal uit of heb je hulp nodig bij het bestellen? Wij staan altijd voor je klaar. Open gerust een chat en een van onze specialisten helpt je met al je vragen.

Laat een reactie achter
Terug naar boven