De beste apps van 2021!

Auteur: Robin de Groot Onderwerp: January 15, 2021

Android beste apps in 2021

Wil jij weten wat de beste applicaties zijn voor jouw Android TV Box? Die lees je hier. Wij begrijpen dat smaken verschillen – maar in onze top-20 vind je gelukkig alle denkbare smaakjes. Zo vind je in ons lijstje allerlei apps op het gebied van films, series, muziek, entertainment, social media en nog veel meer. Deze apps zijn geselecteerd op basis van onze eigen bevindingen, persoonlijke voorkeuren en hoe wij het gebruik van deze apps hebben ervaren. Let wel: niet alle applicaties in dit lijstje zijn te downloaden vanuit de Google Play Store. Sommige apps zijn alleen te installeren door de APK te downloaden. We zullen hier meer over vertellen in deze blog en het zal allemaal vanzelf duidelijk worden. Dit lijstje is opgesteld in januari 2021 en wordt regelmatig geüpdatet.


Inhoud

Plek 20: Send files to TV
Plek 19: Twitch
Plek 18: Wake on Lan
Plek 17: WiFi Analyzer
Plek 16: VLC for Android
Plek 15: Steam Link
Plek 14: X-plore File Manager
Plek 13: Google Drive
Plek 12: Sideload Launcher - Android TV
Plek 11: MX Player
Plek 10: RetroArch
Plek 9: Spotify
Plek 8: Tubi
Plek 7: Puffin Web Browser
Plek 6: NordVPN
Plek 5: Sony Crackle
Plek 4: Netflix
Plek 3: Youtube
Plek 2: Kodi
Plek 1: Aptoide

 Plek 20: Send Files to TV

 

 

Heb je een Android TV? Dan ben je er vast achter gekomen dat het onmogelijk is om bestanden te versturen vanaf of naar de tv. Met de applicatie Send files to TV wordt het versturen van foto’s, video’s en andere bestanden een stuk makkelijker. Mocht je bijvoorbeeld een vakantievideo willen laten zien op jouw iets-te-grote Samsung UHD TV – dan is dit de gouden oplossing. Jij kunt dan gemakkelijk de video laten zien, jouw familie en vrienden doen alsof ze geïnteresseerd zijn en wij zijn blij dat deze app daaraan heeft bijgedragen.
 

 

 
Send files to tv afbeeldingen
 

Plek 19: Twitch


Voor de meeste jongeren onder ons behoeft de applicatie Twitch geen introductie. Deze app is eigenlijk dé toonaangevende sociale live video platform voor games. Je kunt simpelweg livestreams bekijken van videogames die jij leuk vindt, of van andere activiteiten. ‘Maar waarom is dit nou zo’n populair onder jongeren?’, hoor ik de iet-wat-oudere-generatie hardop denken. Nou, tegenwoordig worden sporten die je fysiek uitvoert steeds meer vervangen voor zogeheten: Esports. Dit zijn competitieve evenementen waarbij gamers het tegen elkaar opnemen. Daarnaast heb je nog vele andere mogelijkheden op Twitch. Je kunt chatten met de streamers, kunst streams bekijken, interactieve live shows bijwonen en Twitch Girls aanschouwen.  

 

twitch android tv box app
twitch android tv app


Plek 18: Wake on Lan


Oké, oké, dit is eigenlijk geen app die je op jouw Android TV of Android TV Box moet installeren. Waarom het dan toch in dit lijstje staat? Sommige mensen kiezen ervoor om films of series te streamen vanaf de computer naar de Android TV of Android TV Box. Behoor jij tot deze groep mensen? Dan heb je vast weleens gehad dat je computer opeens op stand-by gaat. Irritant, moeten we niet willen. Daarom is het handig om Wake On Lan te installeren op jouw telefoon of tablet. Hiermee kun je met één druk op de knop jouw computer weer aan zetten. Wel zo handig en gemakkelijk.

 
wake on lan android tv box

Plek 17: WiFi Analyzer

WiFi Analyzer Androd tv box app


Ben je blij met jouw Wi-Fi sterkte? Hopelijk wel natuurlijk. Zo niet? Dan moet je deze app downloaden. Woon je in een appartement of in een flat? Dan kan het zijn dat jouw router ruzie maakt met de router van de buren. Steeds meer wifirouters zijn er aanwezig in Nederland. Want iedereen houdt van internet. En het liefst internet dat het ook goed doet. Deze app helpt jou erbij om de wifiverbinding te analyseren en te optimaliseren. Het geeft je nuttige informatie om de wifiverbinding te optimaliseren en de verbindingssnelheid en stabiliteit te verhogen.

 

wifi analyzer android tv app 


Plek 16: VLC for Android

VLC for android tv box app

Hoe mooi zou het zijn om een softwareapplicatie te hebben die gratis is, waar je allerlei media op kunt kijken, cd’s en dvd’s mee kunt afspelen en nog veel meer? Zou mooi zijn toch? Gelukkig kun je het gratis downloaden. Het gaat om de applicatie VLC. Je kunt allerlei video’s, audio, netwerkstreams en nog veel meer bekijken. Het is een app voor iedereen, het kost niks en heel gebruikersvriendelijk om te gebruiken. Doen.
 
vlc voor android tv box

Plek 15: Steam Link

Steam link android app

Mocht je geen gamer zijn: ga dan gauw naar de volgende applicatie. Dit is puur voor de gamers onder ons. Met de Steam Link app kun je de games op jouw computer, verbinden met jouw Android-apparaat. Dus is het mogelijk om spelletjes van de computer om jouw Android TV Box of Android TV te spelen. Het is wel de bedoeling dat je op zowel de computer, als het Android-apparaat gebruikmaakt van hetzelfde wifinetwerk. Je dient dan wel bestaande Steam-spellen te spelen. Dit zijn de spellen die jij hebt gedownload in de applicatie Steam op de computer.

 
steam android tv


steam android tv box appandroid tv steam link app

 

Plek 14: X-plore File Manager

X-plore file manager android app

Dit is ideaal voor Android Tv’s, of officiële Android TV Boxen. Bijvoorbeeld de Xiaomi Mi Box S. Deze TV Box heeft namelijk geen mogelijkheid om door bestanden heen te bladeren en te scrollen. Met de X-plore File Manager kun je moeiteloos alle bestanden inzien op de Android TV Box. Op deze manier kun je gemakkelijk APK-bestanden installeren, foto’s selecteren en video’s bekijken.
 
x-plore android tv box app

x-plore android app

 

Plek 13: Google Drive

Google Drive Android TV App Android tv Box

Google Drive is voor velen een bekende applicatie. Je kunt bestanden opslaan en uploaden op een zogeheten ‘drive’, dit is een bestandenopslagruimte die online staat. Je kunt de opslagruimte via internet bereiken. Daarnaast kunt je de applicatie op allerlei apparaten downloaden. Bijvoorbeeld een Android TV Box, een tablet, smartphone, computer of laptop. Als je ingelogd bent op hetzelfde Google-account, kun je bij de bestanden die op Google Drive staan. Je krijgt in ieder geval 15GB gratis van Google en je hebt de mogelijkheid om de opslagruimte uit te breiden tegen betaling. Voor €2,99 per maand heb je al 200GB opslagruimte. Voldoende voor al jouw films, afbeeldingen en nog meer.


 
google drive for android tv

 

Plek 12: Sideload Launcher - Android TV box

Sideload launcher tv android box

Bij sommige Android TV Boxen of Android Tv’s heb je niet de mogelijkheid om alle applicaties te downloaden vanuit de Play Store, terwijl die wél compatibel zijn. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om applicaties te installeren die niet verkrijgbaar zijn in de Play Store. Bijvoorbeeld APK-bestanden van externe partijen. Hiervoor moet je wel bij de instellingen aanpassen dat applicaties van externe partijen ingesteld mogen worden. Met de Sideload Launcher heb je dus de mogelijkheid om deze apps te installeren en ze toe te voegen aan het homescherm van jouw Android TV of Android TV Box.
 
sideload app android tv box

 

Plek 11: MX Player

MX Player Android tv box app

MX Player is een behoorlijk krachtige videospeler die je gratis kunt downloaden. Daarnaast heeft deze app een geavanceerde hardware-versnelling en ondersteuning voor ondertitels. Je kunt heel gemakkelijk video’s en films afspelen, ondertitelingen toevoegen, video’s en films sorteren in mappen en zelf folders maken. Zo kun je makkelijk folders maken van verschillende genres en het op deze manier overzichtelijk houden voor jezelf en voor anderen.

 
mx player android tv box 2020

 


Plek 10: RetroArch

RetroArch Android TV Box app

Met Retroarch kun je nostalgische spelletjes spelen op de applicatie. Let wel: dit is een app die iets minder gemakkelijk te gebruiken valt. Het kent wat minder gebruiksgemak en is niet heel vanzelfsprekend om te gebruiken wanneer je er niet bekend mee bent of er niet al te veel verstand van hebt. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het ideaal! Wij speelden onlangs Zelda Ocarina of Time met behulp van Retroarch. Ja, wij zijn nerds. Had je anders verwacht?
 
retroarch android tv app

 
retroarch menu android tv

 

Plek 9: Spotify

Spotify android tv box app

Ja, Spotify hoort ook gewoon in dit lijstje thuis. Voor velen behoeft het geen introductie. Mocht je er toch behoefte aan hebben: Spotify is een applicatie waarbij je zo’n beetje alle muziek dat ooit is uitgebracht, kunt streamen. Je hebt de mogelijkheid om een abonnement te nemen waardoor je ongestoord en onbeperkt muziek kunt streamen zonder dat je wordt lastiggevallen door reclames. Kies je hier niet voor? Dan is het ook geen ramp. Je kunt gewoon onbeperkt muziek luisteren, alleen krijg je zo nu en dan wat reclame te horen. Met Spotify is het mogelijk om afspeellijsten te maken, suggesties te krijgen voor muzieknummer die bij jouw afspeellijst passen, jouw meebeluisterde nummers te zien van een kalenderjaar wanneer het bijna weer Oud en Nieuw is en nog veel meer. Nee echt waar, nog zoveel meer.  
 
Spotify Android TV Box 2020

Plek 8: Tubi

Tubi Android tv apk


Deze app kun je niet officieel downloaden in de Google Play Store, maar wij vinden hem zo goed – dat hij wel in het lijstje móét staan. Met Tubi kun je namelijk gratis films en series streamen. Download de APK via de bovenstaande link, gebruik File X-Plorer om het bestand te vinden en installeerde APK vervolgens met de Sideload Launcher.
 

tubi android tv box app
 


Plek 7: Puffin Web BrowserSoms is het lastig om een goede en betrouwbare webbrowser te vinden die ook nog eens gebruiksvriendelijk is. Puffin Web Browser is dat. Wat ons betreft in ieder geval. Het is jammer genoeg niet mogelijk op alle Android TV Boxen om de traditionele webbrowsers als Firefox en Google Chrome te installeren. Dan is dit wat ons betreft de beste optie. Het werkt snel, heeft Adobe Flash Support, het thema is aanpasbaar en heeft tot slot een razendsnelle JavaScript motor.
 

puffin tv android tv box
 


Plek 6: NordVPN

NordVPN android tv box

 

Soms is het wenselijk om een (extra) beveiligde verbinding te hebben tussen jou en het internet. Wanneer je gebruikmaakt van een VPN, wordt al jouw internetverkeer door een versleutelde virtuele tunnel gestuurd. Hierdoor ben jij anoniem op het internet. Anderen kunnen niet jouw IP-adres achterhalen of jouw locatie zien. Het voordeel hiervan is dat je veiliger op het internet bent voor bijvoorbeeld hackers en cybercriminelen. NordVPN is wat ons betreft één van de betere VPN’s op de huidige markt.  
 

nordvpn android tv
 


 

Plek 5: Sony Crackle


 

Wat we zeiden over Tubi, geldt ook voor Crackle. Je zult hiervoor de APK moeten downloaden en installeren of het via Kodi installeren. Bij deze app kun je Hollywoodfilms streamen en andere populaire series. Je kunt het alleen niet installeren via de Google Play Store. Sorry.
 
sony crackle apk android tv

 

Plek 4: NetflixOnze top 4 is niet héél spannend. De meeste apps zijn namelijk bekende apps. Wat ons betreft zijn deze apps ook onmisbaar. Het hebben van een Netflix account behoort tegenwoordig bijna tot de primaire levensbehoeftes. Wat kunnen we er nog meer over zeggen? Oh ja, dat Netflix niet compatibel is met elke Android TV Box. Zie onze blog hierover.
 
netflix android tv box 4k

 

Plek 3: Youtube

YouTube Android TV Box App

 

YouTube staat vaak al geïnstalleerd op Android TV Boxen. En terecht. Je hebt gewoon oneindig veel goede en gratis content. Wanneer je een Android TV Box hebt die 4K-ondersteuning biedt of 8K-ondersteuning zelfs, dan is YouTube een ideaal platform om toegang te verkrijgen tot die content.
 


youtube android tv 2020


youtube android tv box 2020 

Plek 2: Kodi

Kodi Android TV Box app

 
KODI is wat ons betreft ook echt een must. We hebben de naam van deze app al een paar keer voorbij laten komen in dit lijstje en hopelijk snap je hierna ook waarom. Met KODI kun je allerlei add-ons installeren, het is een opensource platform en het geeft je oneindig veel opties. Lees ons artikel over KODI op deze pagina.

 
kodi kore android tv update

 

Plek 1: Aptoide

Aptoide App Android TV 2020


En dan nu de allerbeste app wat ons betreft. Aptoide! Aptoide is het verguisde broertje van de Google Play Store. Maar wat ons betreft hoort hij geheel terecht op de eerste plaats van deze lijst. Je kunt de app helaas niet downloaden en installeren vanuit de Google Play Store, maar als je het eenmaal hebt geïnstalleerd – dan was het zeker de moeite waard. Je kunt bijna elke bestaande applicatie downloaden vanuit Aptoide, ook applicaties die bijvoorbeeld alleen te downloaden zijn in Noord-Amerika, Azië of andere delen op de wereld.

 


 


Ben jij nog niet in het bezit van een Android TV box maar wil je er wel graag eentje? Bekijk dan eens ons assortiment. Wij bieden een breed assortiment Android TV boxen aan waardoor er voor elke TV kijker wat tussen zit. Ben jij bijvoorbeeld helemaal zot van Netflix? Bekijk dan eens onze speciale Netflix box, de Nintai Ematic Pro X!
11 reacties
Auteur: orofimia Onderwerp: July 12, 2021

] Axovela xez.dmlg.boji.nl.oru.bi http://slkjfdf.net/

Auteur: anisoyumafu Onderwerp: July 12, 2021

] Akucur ego.lkma.boji.nl.uak.xz http://slkjfdf.net/

Auteur: eyivobidi Onderwerp: July 12, 2021

] Iquraqj uox.xikl.boji.nl.swm.zd http://slkjfdf.net/

Auteur: uyiaurugawey Onderwerp: July 12, 2021

] Inaruhe kkg.fqqj.boji.nl.mwy.dm http://slkjfdf.net/

Auteur: ekacazoreiex Onderwerp: July 12, 2021

] Yazoqio qpt.tipa.boji.nl.imk.yb http://slkjfdf.net/

Auteur: ojisiegev Onderwerp: July 12, 2021

] Xiobor cfd.qwnu.boji.nl.kad.ei http://slkjfdf.net/

Auteur: arawuhuytozoi Onderwerp: July 12, 2021

] Ojezuco aza.xwhc.boji.nl.mbg.hl http://slkjfdf.net/

Auteur: aaumahuq Onderwerp: July 12, 2021

] Igisoiki bcq.gxqq.boji.nl.ugw.ys http://slkjfdf.net/

Auteur: ayepoeyutitik Onderwerp: July 12, 2021

] Olilume lbh.tfmf.boji.nl.ynq.mk http://slkjfdf.net/

Auteur: evkuyazoqia Onderwerp: July 12, 2021

] Etealcu mmd.aarr.boji.nl.pce.hc http://slkjfdf.net/

Auteur: ofubuwueffamj Onderwerp: July 12, 2021

] Atewiim whb.tdwr.boji.nl.fhv.ps http://slkjfdf.net/

Laat een reactie achter
Terug naar boven