info@boji.nl

De 5 beste robotstofzuigers

De robotstofzuiger. Een geweldige uitvinding van deze tijd! Gewoon tijdens je werkdag de automatische stofzuiger zijn gang laten gaan en je huis is weer stofvrij als je thuiskomt. Veel mensen zijn al in het bezit van een slimme stofzuiger en het duurt waarschijnlijk niet lang voordat jij ook de voordelen inziet. 

Ben jij op zoek naar een robotstofzuiger? Wij helpen je graag mee met het uitzoeken van de stofzuiger die het beste bij je past. Wat wil je dat de stofzuiger voor je doet? En voor welke vloeroppervlakte moet jouw robotstofzuiger geschikt zijn? Je vindt je antwoorden in deze blog.

Top 5 beste robotstofzuigers

Of de robotstofzuiger kan tippen aan het ‘normale’ stofzuigen? Daar zijn de meningen over verdeeld. Een ding is wel zeker. Het gebruiken van een robotstofzuiger is een stuk makkelijker en het kost je simpelweg minder moeite. Ben jij ook helemaal klaar met handmatig stofzuigen en staat dat grote bakbeest maar in de weg? Overweeg dan een robotstofzuiger. Wij hebben de beste van dit moment voor je uitgelicht.

Plek 1

Medion MD19100

Medion MD19100
✅ Lage prijs ✅ Kan onder banken komen ✅ Met afstandsbediening
Beoordeling: 7,6
3.8/5

Plek 2

Blaupunkt Bluebot Xboost

✅ Voor dierenharen ✅ Hervat automatisch programma
Beoordeling: 8,2
4.1/5

Plek 3

Neato Botvac D7 Connected

Beoordeling: 9,0
4.5/5
✅ Inclusief handige app ✅ Rijdt slim om meubels heen

Plek 4

iRobot Roomba J7

Beoordeling: 9,1
4.6/5
✅ Detecteert poep van huisdieren ✅ Extra zijborstel

Plek 5

Eufy Robovac G10

Beoordeling: 8,2
4.1/5
✅ Verrassend stil ✅ Geschikt voor dierenharen

Medion MD19100

3.8/5

De Medion MD19100 is een van de meest betaalbare robotstofzuigers die ook daadwerkelijk van prima kwaliteit is. Deze zuiger van Medion staat niet bekend om zijn geweldige prestaties maar is prima te gebruiken wanneer jij kleine oppervlakte gezogen wil hebben en niet te veel meubels hebt staan. 

Medion MD19100

Degelijk instapmodel

De Medoin MD19100 wordt geleverd met handige afstandsbediening. Je kunt dus vanaf de eettafel of je luie stoel makkelijk de stofzuiger laten zuigen. Met een paar simpele klikken op de knop gaat ‘ie gelijk zijn gang. Naast een gewone zuigstand beschikt dit model ook over een Power functie. Deze wordt aanbevolen wanneer er hardnekkig vuil opgezogen moet worden. 

Is de robotzuiger leeg? Dan doet deze er ongeveer 5 uur over om volledig op te laden. Dit doet hij automatisch wanneer hij bijna leeg is. Hij zal dan automatisch terugkeren naar het dockingstation. Bij een volledig accu kan er ongeveer 90m2 aan oppervlakte gezogen worden voordat deze weer opgeladen moet worden. Meer dan prima voor het gemiddelde huishouden.

7.6Expert Score
Medion MD19100

Deze stofzuiger van Medion is een mooi instapmodel. Een prima basiszuiger tegen het meeste vuil maar soms wat inaccuraat.

Prijs-kwaliteit verhouding
9
Functies
6.5
Design
8
Nauwkeurigheid
7
Pluspunten
 • Rijdt automatisch terug naar naar het dockingstation bij een lege accu
 • Kan door zijn 9 cm hoogte makkelijk onder banken en bedden komen
 • Komt met handige afstandsbediening
 • Zeer betaalbaar instapmodel
Minpunten
 • Niet te bedienen via de app
 • Geen navigatiefunctie

Blaupunkt Bluebot XBoost

4.2/5

Ook Blaupunkt bevindt zich in de robotstofzuigermarkt. Deze krachtige Blaupunkt Bluebot XBoost is een 3-in-1 robotstofzuiger. Dat betekent dat dit product te bedienen is met een app én dat deze beschikt over een handige dweilfunctie. Superhandig wanneer last hebt van drankvlekken. 

Blaupunkt Bluebot

Houd makkelijk de voortgang bij

Met de handige app functie kan je gemakkelijke de voortgang in de gaten houden. Ook stel je met een paar klikken een schoonmaakschema in. Op deze aangegeven tijdstippen zal deze stofvreter van zijn plek komen om jouw huis weer ‘spik en span’ te maken.

Fijnstof is voor de Bluebot geen probleem dankzij de microvezeldoekjes waar hij mee uitgerust is. De zuigkracht is zeker een pluspunt van deze robotstofzuiger maar mocht dat nog niet genoeg zijn is er altijd nog de Power functie. Heb je huisdieren thuis? Dierenharen zijn geen probleem voor deze stofzuiger.

8.3Expert Score
Blaupunkt Bluebot XBoost

Bekijk hier de score van Puikedeals voor de Blaupunkt Bluebot XBoost.

Prijs-kwaliteit verhouding
9
Functies
8.5
Design
7
Nauwkeurigheid
8.5
Pluspunten
 • Rijdt automatisch terug naar naar het dockingstation bij een lege accu
 • Te bedienen met een handige app
 • Geschikt voor dierenharen
 • Hervat automatisch he programma na een oplaadbeurt
Minpunten
 • De dweil wordt niet altijd nat genoeg voor de dweilfunctie
 • Kiest niet altijd een efficiënte route

Neato Botvac D7 Connected

4.5/5

Als we naar de wat duurdere robotstofzuigers in de lijst gaan, merken we dat de kwaliteit echt omhoog schiet. De Neato Botvac D7 Connected is robuust gebouwd en heeft een sterke zuigkracht.  Met zijn laser navigeert hij accuraat door jouw woonkamer heen.

Neato Botvac D7 Connected

Efficiëntie ten top

Als je op zoek bent naar een van de meest efficiënte robotstofzuigers ben je bij deze zeker aan het juiste adres. Met zijn uiterst accurate routeplanner laat hij geen hoekje ongezogen. Dit komt mede door de handige magneet strips die worden meegeleverd. Plak af waar de stofzuiger wel of niet mag komen en hij zal doen wat je wilt.

Natuurlijk is de D7 prima geschikt om dagelijks de haren van jouw viervoeter op te ruimen. met zijn 69dB ervaar je niet overmatig geluidsoverlast maar is deze ook niet perse de zachtste robotstofzuiger zijn zijn prijsklasse. Is de stofzuiger leeg? Dan zal deze ook automatisch terugkeren naar zijn station om vervolgens zijn weg weer te hervatten.

9Expert Score
Neato Botvac D7 Connected

Wanneer jij voor een krachtige robotstofzuiger wilt gaan is deze Neato Botvac D7 misschien wel iets voor jou.

Prijs-kwaliteit verhouding
8
Functies
9.5
Design
9.5
Nauwkeurigheid
9
Pluspunten
 • Rijdt slim om stoelpoten heen
 • Luxe uitstraling
 • Makkelijk te besturen met de app
Minpunten
 • Opvangreservoir niet erg groot
 • Niet de meest zachte stofzuiger

iRobot Roomba J7

4.6/5

De robotstofzuigers van Roomba zijn al redelijk bekend omdat ze al enige tijd op de markt zijn. Deze Roomba J7 beschikt over speciale zogeheten ‘Genius’ technologie. Dit betekent dat de robot elke keer na gebruik weer een stukje slimmer wordt omdat hij zijn route opslaat. Elke meubel op de route wordt gefotografeerd en in de bijbehorende app gezet. Jij kan dan zelf aangeven of hij deze moet vermijden. 

irobot Roombo J7

De beste functionaliteiten

Deze iRobot is echt voor de mensen die houden van techniek. De mogelijkheden zijn enorm. je kunt bijvoorbeeld instellen dat wanneer jij je huis verlaat, de robotstofzuiger automatisch begint met stofzuigen. Zo hoef je letterlijk meer geen knop in te drukken of andere handeling uit te voeren om jouw woonkamer weer helemaal schoon te krijgen.

Dit is daarom logischerwijs een van de duurdere robotstofzuiger van de huidige markt. Bijna alles wordt voor je uit handen genomen.  Wel zo fijn als jij druk bent en geen zin of tijd hebt om de ouderwetse stofzuiger erbij te pakken.

9.3Expert Score
iRobot Roomba J7

Pure innovatie begint hier.

Prijs-kwaliteit verhouding
8.5
Functies
10
Design
9
Nauwkeurigheid
9.5
Pluspunten
 • Makkelijk te installeren
 • Genius 3.0 technologie
 • Begint automatisch met zuigen
 • Groot opvangreservoir
Minpunten
 • Prijzig

Eufy Robovac G10

3.8/5

Eufy is een redelijk nieuwe naam op de Europese markt. In de Verenigde Staten is het al langer een gevestigde naam en daarom vinden we het niet gek dat ze ook in Europa actief zijn. Deze Eufy robotstofzuiger zit mooi in het middensegment. Doet wat je wil en is ook nog eens betaalbaar. Heb jij een hond of kat in huis? Dan raden we je aan om verder te kijken.

Eufy Robovac G10

Beste in zijn prijscategorie

Na het vergelijken van meerdere robotstofzuigers komen we tot de conclusie dat de Robovac de beste is in zijn segment. Voor minder dan €300 verzeker jij jezelf van een topmachine. Met zijn batterijduur scoort hij hoge ogen en met een geluidsproductie van 55dB is deze ook nog eens verrassend stiller dan anderen.

De functies die je gewend bent van een robotstofzuiger kun je ook verwachten bij de Eufy G10. Geef opdracht via de handige app en hij begint met zuigen. Is ‘ie bijna leeg? Dan rijdt hij automatisch terug naar zijn laadstation.  Met de meegeleverde microvezeldoekjes ben je tevens in staan fijnstof van de vloer te verwijderen. En met klap op de vuurpijl is deze stofzuiger slechts 7cm hoog. Op deze manier is zuigen onder banken en bedden geen enkel probleem.

9.3Expert Score
Eufy Robovac G10

De beste in zijn klasse.

Prijs/kwaliteit verhouding
10
Functies
9.5
Design
8.5
Nauwkeurigheid
9
Pluspunten
 • Kan door zijn 7 cm hoogte makkelijk onder banken en bedden komen
 • Inclusief handige app
 • Verrassend stil
Minpunten
 • Niet geschikt voor hondenharen

Hoe werkt een robotstofzuiger?

Laten we – voordat we ingaan op de specificaties – eerst even terug gaan naar de basis. Want iedereen heeft er wel eens over gehoord maar hoe werkt een robotstofzuiger nou eigenlijk?

Als we kijken naar de basismodellen werken robotstofzuigers erg simpel. het is in principe een stofzuiger op eigen aandrijving. Dat wil zeggen dat de stofzuiger zelf voortbeweegt door middel van wieltjes. Stoot deze ergens tegen aan? Dan weet de stofzuiger dat hij niet verder kan en beweegt hij een andere richting op. 

Robots zijn de toekomst

Er worden steeds meer nieuwere en betere technieken ontwikkeld waardoor robotstofzuiger nóg slimmer en effectiever worden. De meeste huishoudhulpjes worden uitgerust met scan apparatuur waardoor ze ruimtes kunnen scannen zodat elk hoekje van de kamer meegenomen kan worden zonder ergens tegenaan te stoten. Ook zien we steeds meer robots die uitgerust zijn met een dweilfunctie. Op zich een prima toevoeging maar de ervaring leert dat de dweilkwaliteit nog te wensen over laat. Wil je naast een opgeruimde vloer ook een gereinigde vloer? Bekijk dan eens de mogelijkheden tot een stoomreiniger. Hiermee kan je de strijd aan met echt hardnekkig vuil.

Voor- en nadelen robotstofzuiger

Het klinkt allemaal geweldig en dat is het ook. Toch zijn er een aantal dingen waar je niet aan ontkomt bij aanschaf van een robotzuiger. De voordelen zijn nu denk ik wel duidelijk. Het bespaart je veel tijd in het huishouden. Maar zijn er ook nadelen? 

De robotstofzuiger is simpelweg nog een hartstikke nieuw product en zit dus nog vol in ontwikkeling. Je moet niet denken dat je bij aanschaf opeens helemaal niks meer hoeft te doen want het kan ook zo zijn dat je nieuwe hulpje af en toe zelf wat hulp nodig heeft. Hieronder de nadelen op een rij

 • Robotzuigers hebben soms moeite met hoge drempels.
 • Kabels in de kamer of onder kastjes kunnen ervoor zorgen dat de robotzuiger vast komt te zitten.
 • Niet alle robotstofzuigers zijn even slim. Als de stofzuiger door uitwerpselen van jouw huisdier rijdt en vervolgens de hele woonkamer langs gaat ben je verder van huis  (bekijk onderstaande video).
 • Geschikt voor slechts één verdieping dus is niet bedoeld voor totale ontzorging.
 • Is enkel geschikt voor vloeren. Banken en stoelen zal je dus nog met de traditionele stofzuiger moeten doen.
 • Katten en honden zijn soms bang voor een robotstofzuiger.

Heb jij al deze potentiële nadelen meegenomen en ben je nog steeds enthousiast? Dan is een robotstofzuiger zeker een mooie gadget voor jouw juis.

Boji.nl
Logo
Enable registration in settings - general