info@boji.nl

Beste apps voor de Android TV box

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Beste Android TV apps

Wil jij weten wat de beste applicaties zijn voor jouw Android TV Box? Die lees je hier. Wij begrijpen dat smaken verschillen – maar in onze top-20 vind je gelukkig alle denkbare smaakjes. Zo vind je in ons lijstje allerlei apps op het gebied van films, series, muziek, entertainment, social media en nog veel meer.

Deze apps zijn geselecteerd op basis van onze eigen bevindingen, persoonlijke voorkeuren en hoe wij het gebruik van deze apps hebben ervaren. Let wel: niet alle applicaties in dit lijstje zijn te downloaden vanuit de Google Play Store. Sommige apps zijn alleen te installeren door de APK te downloaden. We zullen hier meer over vertellen in deze blog en het zal allemaal vanzelf duidelijk worden. Dit lijstje is opgesteld in oktober 2021 en wordt regelmatig geüpdatet.

Plek 20: Send Files to TV

Heb je een Android TV? Dan ben je er vast achter gekomen dat het onmogelijk is om bestanden te versturen vanaf of naar de tv. Met de applicatie Send files to TV wordt het versturen van foto’s, video’s en andere bestanden een stuk makkelijker. Mocht je bijvoorbeeld een vakantievideo willen laten zien op jouw iets-te-grote Samsung UHD TV – dan is dit de gouden oplossing. Jij kunt dan gemakkelijk de video laten zien, jouw familie en vrienden doen alsof ze geïnteresseerd zijn en wij zijn blij dat deze app daaraan heeft bijgedragen.

Plek 19: Twitch

Voor de meeste jongeren onder ons behoeft de applicatie Twitch geen introductie. Deze app is eigenlijk dé toonaangevende sociale live video platform voor games. Je kunt simpelweg livestreams bekijken van videogames die jij leuk vindt, of van andere activiteiten. ‘Maar waarom is dit nou zo’n populair onder jongeren?’, hoor ik de iet-wat-oudere-generatie hardop denken.

Nou, tegenwoordig worden sporten die je fysiek uitvoert steeds meer vervangen voor zogeheten: Esports. Dit zijn competitieve evenementen waarbij gamers het tegen elkaar opnemen. Daarnaast heb je nog vele andere mogelijkheden op Twitch. Je kunt chatten met de streamers, kunst streams bekijken, interactieve live shows bijwonen en Twitch Girls aanschouwen.  

Plek 18: Wake on Lan

Oké, oké, dit is eigenlijk geen app die je op jouw Android TV of Android TV Box moet installeren. Waarom het dan toch in dit lijstje staat? Sommige mensen kiezen ervoor om films of series te streamen vanaf de computer naar de Android TV of Android TV Box. Behoor jij tot deze groep mensen?

Dan heb je vast weleens gehad dat je computer opeens op stand-by gaat. Irritant, moeten we niet willen. Daarom is het handig om Wake On Lan te installeren op jouw telefoon of tablet. Hiermee kun je met één druk op de knop jouw computer weer aan zetten. Wel zo handig en gemakkelijk.

Plek 17: WiFi Analyzer

Ben je blij met jouw Wi-Fi sterkte? Hopelijk wel natuurlijk. Zo niet? Dan moet je deze app downloaden. Woon je in een appartement of in een flat? Dan kan het zijn dat jouw router ruzie maakt met de router van de buren. Steeds meer wifirouters zijn er aanwezig in Nederland. Want iedereen houdt van internet. En het liefst internet dat het ook goed doet.

Deze app helpt jou erbij om de wifiverbinding te analyseren en te optimaliseren. Het geeft je nuttige informatie om de wifiverbinding te optimaliseren en de verbindingssnelheid en stabiliteit te verhogen.

Plek 16: VLC for Android

Hoe mooi zou het zijn om een softwareapplicatie te hebben die gratis is, waar je allerlei media op kunt kijken, cd’s en dvd’s mee kunt afspelen en nog veel meer? Zou mooi zijn toch? Gelukkig kun je het gratis downloaden. Het gaat om de applicatie VLC. Je kunt allerlei video’s, audio, netwerkstreams en nog veel meer bekijken. Het is een app voor iedereen, het kost niks en heel gebruikersvriendelijk om te gebruiken. Doen.

Plek 15: Steam Link

Mocht je geen gamer zijn: ga dan gauw naar de volgende applicatie. Dit is puur voor de gamers onder ons. Met de Steam Link app kun je de games op jouw computer, verbinden met jouw Android-apparaat.

Dus is het mogelijk om spelletjes van de computer om jouw Android TV B