info@boji.nl

Beste Android TV box van 2024

De beste Android TV boxen

Op zoek naar de beste Android TV box van dit moment? In deze blog lichten we de beste 5 van de markt speciaal voor je uit. We houden rekening met verschillende soorten gebruikers en zullen je haarfijn uitleggen waarom wij vinden dat dit de beste TV boxen zijn.

Wat is een Android TV box?

Om even snel terug te gaan naar de basis leggen we je snel nog even uit wat een Android TV box precies is. Een Android box is een mediaspeler die je met een HDMI kabel aansluit op een monitor of TV. Met dit kastje kan je gemakkelijk jouw favoriete content bekijken op groot beeld. Heb jij geen Smart TV? Dan is een dergelijke mediaspeler een mooie oplossing voor jou. Een Android TV box heeft nog veel meer voordelen. We vertellen je er alles over in onze blog ‘Wat is een Android TV box?

Top 5 Android tv boxen

 1. Google Chromecast met Google TV 4K
 2.  Nokia Streaming Box 8000
 3. Xiaomi Mi Box S
 4. Formuler Z11 Pro Max
 5. Max Strong Leap S3

Beste Android tv box 2024: Google Chromecast met Google TV 4K!

4.9/5

Direct weten wat de beste Android tv box is van 2024, zonder het hele artikel te hoeven lezen? Dan vallen we nu maar alvast met de deur in huis. Veruit de beste Android TV box is de Google Chromecast met Google TV 4K!

Google Chromecast met Google TV

Best verkochte Android box van het moment

9.5Expert Score
Google Chromecast met Google TV - 4K

Bekijk de score van de Google Chromecast met Google TV - 4K

Prijs/kwaliteit verhouding
9.5
Functies
9.5
Design
9
Gebruiksvriendelijk
10
Pluspunten
 • Wordt geleverd met afstandsbediening
 • Alle streamingdiensten te downloadn
 • 4K beeldkwaliteit
 • Werkt naadloos met elk type TV
Minpunten
 • Geen ethernet aansluiting

De Google Chromecast met Google TV 4K is een geavanceerde mediastreamer die indruk maakt met zijn slimme functies, verbeterde 4K HDR beeldkwaliteit en intuïtieve bediening. Ontworpen om naadloos samen te werken met zowel iPhones als Android-apparaten, biedt deze streamingstick een verfijnde home entertainment ervaring.

De installatie van de Chromecast met Google TV is moeiteloos en vereist slechts een smartphone, een werkende wifi-verbinding, een televisie met HDMI-poort en een beschikbaar stopcontact. Met deze minimale vereisten ben je snel klaar om van geavanceerde functies te profiteren.

De bijgeleverde afstandsbediening maakt het navigeren door de interface simpel en effectief. Of je nu gericht zoekt op titel, stemming, genre of acteur, de Google TV-interface organiseert al je content van verschillende streamingdiensten op één scherm. Dit elimineert de noodzaak om tussen apps te schakelen en biedt een gestroomlijnde kijkervaring.

Google TV ondersteunt het vergelijken van prijzen en beschikbaarheid van programma’s en films, waardoor gebruikers de meest geschikte optie kunnen kiezen. Van het kleine scherm tot de tv, je kunt eenvoudig casten vanaf je telefoon, laptop of tablet via honderden compatibele Android- en iOS-apps, inclusief het spiegelen van Chrome-browsertabbladen.

Films en seriesFilms en series

Weet wat je koopt

Er worden op het internet honderden verschillende Android boxjes aangeboden. Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen wat jij van een Android kastje verwacht. Wil je bijvoorbeeld alleen Netflix in 4K kunnen kijken? Of verwacht je juist dat jij je eigen films vanuit een externe harde schijf kunt afspelen op de mediaspeler? 

Er zit een groot verschil in kwaliteit van deze kastjes. We gaan eerlijk met je zijn. De kans is heel erg groot dat jouw nieuwe Android box uit China komt. Maar dat is helemaal niet erg, mits je weet wat je koopt. Wij helpen je om geen kat in de zak te kopen en iets te ontvangen wat aansluit op jouw behoefte.

Top 5 Android TV Boxen

Plek 1

Nokia Streamingbox 8000

✅ Android 10.0 ✅ Netflix in 4K
✅ Ziggo Go mogelijk
Beoordeling: 8,6
4.3/5

Plek 2

Xiaomi Mi Box S

✅ Ingebouwde Chromecast
✅ Netflix in 4K
Beoordeling: 8,3
4.1/5

Plek 3

Formuler Z8 Pro

✅ MYTVonline 2 ✅ Ethernet
✅ Dual Band Wifi
✅ Ergonomische afstandsbediening
Beoordeling: 7,9
4/5

Plek 4

Ematic Pro X

✅ Android 9.0 ✅ Ethernet
✅ Chromecast ✅ Ziggo Go
Beoordeling: 7,8
3.9/5

Plek 5

Strong Leap S1

✅ Android 10.0 ✅ Netflix 4K
✅ Chromecast ✅ Geheugen uitbreidbaar
Beoordeling: 7,8
3.9/5

Nokia Streaming Box 8000

4.3/5

Nokia heeft in het begin van 2021 de streaming box geïntroduceerd. Een mooie compacte Android box die draait op Android 10.0. De Amlogic S905X3 processor is lekker snel dus navigeren tussen apps is geen probleem. De box is uitgerust met Android TV, wat het mogelijk maakt ook gewoon te streamen vanaf je telefoon naar deze box.

Nokia streaming box

Deze Android tv box heeft alles

Wanneer je dagelijks gebruik maakt van Videoland of andere streamingapps dan is deze box een prima keuze. Let er wel op dat deze box slechts 8GB aan opslag geheugen heeft wat ook niet uit te breiden valt met een SD kaart. Het grootste minpunt is echter dat deze box niet aangesloten kan worden met een ethernetkabel. De naam ‘streamingbox’ moet je dan ook letterlijk nemen. Wanneer jij een matige wifi verbinding hebt zal je dit direct merken doormiddel van haperingen of langdurig bufferen. Ondanks de grote naam die Nokia heeft hebben ze hier volgens ons flink de plank misgeslagen.

Deze box valt het beste te vergelijken met de Xiaomi Mi box S. Een aantal significante beperkingen die je niet verwacht bij deze fabrikanten. De Nokia Streaming box is sneller en krachtiger dan de Mi box en wordt daarnaast ook geleverd met een luxueuze afstandsbediening. 

8.6Expert Score
Nokia Streaming Box 8000

Bekijk de score van de Nokia Streaming Box

Prijs/kwaliteit verhouding
9
Functies
7
Design
9
Gebruiksvriendelijk
9.5
Pluspunten
 • Officiële Android 10.0
 • Netflix in 4K kwaliteit
 • Ziggo Go mogelijk
 • Amlogic S905X3 processor
Minpunten
 • Geen ethernet aansluiting
 • Slechts 8GB aan opslaggeheugen
 • Geheugen niet uitbreidbaar

Xiaomi Mi Box S

4.1/5

De Xiaomi Mi box S is misschien wel wereldwijd de meest gebruikte en bekendste Android TV box. Het is één van de eerste Android TV boxen die ook daadwerkelijk met Android TV was uitgerust. We kunnen een heel lang verhaal schrijven maar in principe vinden wij de Mi box S een gepasseerd station. Hij staat wel in deze lijst omdat het in principe wel echt een degelijk product is. Het punt is dat je in deze prijsklasse tegenwoordig gewoon betere boxen hebt.

 

Het bekende plaatje

De Mi box is uitgerust met een Cortex-A53 processor. In principe is daar niet veel mis mee, maar het is zeker niet de snelste in deze top 5. Deze mediaspeler is uitgerust met de Android 8.1 versie maar dit kun je updaten naar een nieuwere versie. De ingebouwde Chromecast is fijn, omdat je op deze manier ook content vanaf je telefoon naar de box kan streamen. Het minpunt is dat deze box niet in het bezit is van een ethernet aansluiting, waardoor je dus bent aangewezen op een stabiele wifi verbinding.

De Xiaomi Mi box S is verder echt wel een prima boxje. Als je niet elke dag uren lang verschillende apps gebruikt heb je hier een leuke box aan. Wil je graag je eigen content afspelen op een mediaspeler? Dan is deze box daar zeker niet geschikt voor en raden we je aan verder te kijken.

8.3Expert Score
Xiaomi Mi Box S

Bekijk de score van de Xiaomi Mi Box S

Prijs/kwaliteit verhouding
9.5
Functies
7
Design
7.5
Gebruiksvriendelijk
9
Pluspunten
 • Ziggo Go mogelijk
 • Netflix in 4K kwaliteit
 • Ingebouwde Chromecast
Minpunten
 • Android 8.1
 • Selchts 8GB aan opslaggeheugen
 • Geheugen niet uitbreidbaar
 • Twijfelachtige Cortex A-53 processor
 • Geen ethernet aansluiting

Formuler Z11 Pro Max

3.8/5

De Formuler Z11 Pro Max is de opvolger van de normale Z11 Pro. Deze mediaspeler is razendpopulair onder de IPTV kijkers. Je kan gemakkelijk programma’s terugkijken met de MOL2 app en ook zijn apps zoals Netflix en Kodi zijn gewoon te downloaden via de Play Store.

Ook perfect voor IPTV

Deze TV box is voorzien van de ietwat oudere Android 7.0 versie. Hier merk je in de praktijk vrijwel niks van en door de krachtige processor wordt dit prima opgevangen. De Formuler Z8 Pro is geoptimaliseerd voor het bekende TV platform ‘MYTV’ waardoor je overal TV kunt kijken, mits je een abonnement hebt natuurlijk.

De Formuler Z11 Pro Max is immens populair en dat snappen we. De interface ziet er gewoon clean uit en je merkt dat het kwaliteit is. Toch is het zonde dat er geen hogere Android versie op zit en dat een ingebouwde Chromecast ontbreekt. De prijs is fors hoger dan de andere Android TV boxen in deze lijst. Uiteindelijk is het ook een smaakkwestie. Android TV is gewoon ontzettend handig, makkelijk en herkenbaar en wat ons betreft valt dit niet te overtreffen.

8.6Expert Score
Formuler Z11 Pro Max

Bekijk hier de score van de Formuler Z11 Pro Max

Prijs/kwaliteit verhouding
8
Functies
9.5
Design
8.5
Gebruiksgemakt
8.5
Pluspunten
 • Content in 4K kwaliteit
 • MYTVonline 2 beschikbaar
 • Ethernet aansluiting
 • Dual-Band Wifi module
 • Ergonomische afstandsbediening
Minpunten
 • Android 7.0
 • Geen Android TV

Strong Leap S3

4.4/5

Nieuw op de markt: De Strong Leap S3! Deze Android TV box is nog niet helemaal geland in Nederland maar kunnen we eigenlijk niet uit deze lijst houden. Deze Google gecertificeerde box is namelijk erg gebruiksvriendelijk en is in het bezit van de laatste Android versie.

Nog niet bekend in Nederland

Voor de dagelijkse Netflix kijker is deze Strong Leap S3 zeker geschikt. Hij bevat Android TV en maakt het ook mogelijk om via de ingebouwde Chromecast te streamen vanaf de telefoon. Ook is deze box aan te sluiten met een ethernetkabel zodat je jezelf verzekerd van een stabiele internetverbinding. In principe is de 8GB opslagcapaciteit voldoende om de gebruikelijke apps te downloaden maar mocht dit niet voldoende zijn valt dit ook nog uit te breiden met een micro SD kaart.

We hebben nog niet veel rare dingen ontdekt bij de Leap S3. We vinden wel dat deze box iets trager opstart dan andere Android TV boxen met Google certificering en de eerste 10 seconden is de interface soms een klein beetje haperig. Maar verder valt hier weinig aan op te merken en ook qua prijs is dit zeker een goede deal!

8.8Expert Score
Strong Leap S3

Bekijk de score van de Strong Leap S3

Prijs/kwaliteit verhouding
9.5
Functies
9.5
Design
7.5
Gebruiksvriendelijkheid
8.5
Pluspunten
 • Officiële Android 10.0
 • Netflix in 4K kwaliteit
 • Ethernet aansluiting
 • Ingebouwde Chromecast
 • Uitbreidbaar geheugen
Minpunten
 • Slechts 8GB opslaggeheugen

Nokia Streaming Box 8000

4.3/5

Nokia heeft in het begin van 2021 de streaming box geïntroduceerd. Een mooie compacte Android box die draait op Android 10.0. De Amlogic S905X3 processor is lekker snel dus navigeren tussen apps is geen probleem. De box is uitgerust met Android TV, wat het mogelijk maakt ook gewoon te streamen vanaf je telefoon naar deze box.

Nokia streaming box

Best verkochte Android box van het moment

Wanneer je dagelijks gebruik maakt van Videoland of andere streamingapps dan is deze box een prima keuze. Let er wel op dat deze box slechts 8GB aan opslag geheugen heeft wat ook niet uit te breiden valt met een SD kaart. Het grootste minpunt is echter dat deze box niet aangesloten kan worden met een ethernetkabel. De naam ‘streamingbox’ moet je dan ook letterlijk nemen. Wanneer jij een matige wifi verbinding hebt zal je dit direct merken doormiddel van haperingen of langdurig bufferen. Ondanks de grote naam die Nokia heeft hebben ze hier volgens ons flink de plank misgeslagen.

Deze box valt het beste te vergelijken met de Xiaomi Mi box S. Een aantal significante beperkingen die je niet verwacht bij deze fabrikanten. De Nokia Streaming box is sneller en krachtiger dan de Mi box en wordt daarnaast ook geleverd met een luxueuze afstandsbediening. 

8.6Expert Score
Nokia Streaming Box 8000

Bekijk de score van de Nokia Streaming Box

Prijs/kwaliteit verhouding
9
Functies
7
Design
9
Gebruiksvriendelijk
9.5
Pluspunten
 • Officiële Android 10.0
 • Netflix in 4K kwaliteit
 • Ziggo Go mogelijk
 • Amlogic S905X3 processor
Minpunten
 • Geen ethernet aansluiting
 • Slechts 8GB aan opslaggeheugen
 • Geheugen niet uitbreidbaar
Beste Android TV box van 2024
Beste Android TV box van 2024

Boji.nl
Logo
Enable registration in settings - general