info@boji.nl

Beste Android TV box van 2023

De beste Android TV boxen

Op zoek naar de beste Android TV box van dit moment? In deze blog lichten we de beste 5 van de markt speciaal voor je uit. We houden rekening met verschillende soorten gebruikers en zullen je haarfijn uitleggen waarom wij vinden dat dit de beste TV boxen zijn.

Wat is een Android TV box?

Om even snel terug te gaan naar de basis leggen we je snel nog even uit wat een Android TV box precies is. Een Android box is een mediaspeler die je met een HDMI kabel aansluit op een monitor of TV. Met dit kastje kan je gemakkelijk jouw favoriete content bekijken op groot beeld. Heb jij geen Smart TV? Dan is een dergelijke mediaspeler een mooie oplossing voor jou. Een Android TV box heeft nog veel meer voordelen. We vertellen je er alles over in onze blog ‘Wat is een Android TV box?‘.

Films en seriesFilms en series

Weet wat je koopt

Er worden op het internet honderden verschillende Android boxjes aangeboden. Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen wat jij van een Android kastje verwacht. Wil je bijvoorbeeld alleen Netflix in 4K kunnen kijken? Of verwacht je juist dat jij je eigen films vanuit een externe harde schijf kunt afspelen op de mediaspeler? 

Er zit een groot verschil in kwaliteit van deze kastjes. We gaan eerlijk met je zijn. De kans is heel erg groot dat jouw nieuwe Android box uit China komt. Maar dat is helemaal niet erg, mits je weet wat je koopt. Wij helpen je om geen kat in de zak te kopen en iets te ontvangen wat aansluit op jouw behoefte.

De 5 beste Android TV boxen van dit moment

Terug naar de orde van de dag. Onze experts hebben een top 5 gemaakt van Android TV boxen van dit moment. Daarbij is rekening gehouden met verschillende KPI’s. Naast de Androidversie is er ook gekeken naar certificeringen, processor, gebruiksgemak en compatibiliteit.

*Update: Nog niet in deze blog maar wel speciaal uitgelicht: Chromecast met Google TV

Top 5

Top 5 Android TV Boxen

Plek 1

Nokia Streamingbox 8000

✅ Android 10.0 ✅ Netflix in 4K
✅ Ziggo Go mogelijk
Beoordeling: 8,6
4.3/5

Plek 2

Xiaomi Mi Box S

✅ Ingebouwde Chromecast
✅ Netflix in 4K
Beoordeling: 8,3
4.1/5

Plek 3

Formuler Z8 Pro

✅ MYTVonline 2 ✅ Ethernet
✅ Dual Band Wifi
✅ Ergonomische afstandsbediening
Beoordeling: 7,9
4/5

Plek 4

Ematic Pro X

✅ Android 9.0 ✅ Ethernet
✅ Chromecast ✅ Ziggo Go
Beoordeling: 7,8
3.9/5

Plek 5

Strong Leap S1

✅ Android 10.0 ✅ Netflix 4K
✅ Chromecast ✅ Geheugen uitbreidbaar
Beoordeling: 7,8
3.9/5

Nokia Streaming Box 8000

4.3/5

Nokia heeft in het begin van 2021 de streaming box geïntroduceerd. Een mooie compacte Android box die draait op Android 10.0. De Amlogic S905X3 processor is lekker snel dus navigeren tussen apps is geen probleem. De box is uitgerust met Android TV, wat het mogelijk maakt ook gewoon te streamen vanaf je telefoon naar deze box.

Nokia streaming box

Best verkochte Android box van het moment

Wanneer je dagelijks gebruik maakt van Videoland of andere streamingapps dan is deze box een prima keuze. Let er wel op dat deze box slechts 8GB aan opslag geheugen heeft wat ook niet uit te breiden valt met een SD kaart. Het grootste minpunt is echter dat deze box niet aangesloten kan worden met een ethernetkabel. De naam ‘streamingbox’ moet je dan ook letterlijk nemen. Wanneer jij een matige wifi verbinding hebt zal je dit direct merken doormiddel van haperingen of langdurig bufferen. Ondanks de grote naam die Nokia heeft hebben ze hier volgens ons flink de plank misgeslagen.

Deze box valt het beste te vergelijken met de Xiaomi Mi box S. Een aantal significante beperkingen die je niet verwacht bij deze fabrikanten. De Nokia Streaming box is sneller en krachtiger dan de Mi box en wordt daarnaast ook geleverd met een luxueuze afstandsbediening. 

8.6Expert Score
Nokia Streaming Box 8000

Bekijk de score van de Nokia Streaming Box

Prijs/kwaliteit verhouding
9
Functies
7
Design
9
Gebruiksvriendelijk
9.5
Pluspunten
 • Officiële Android 10.0
 • Netflix in 4K kwaliteit
 • Ziggo Go mogelijk
 • Amlogic S905X3 processor
Minpunten
 • Geen ethernet aansluiting
 • Slechts 8GB aan opslaggeheugen
 • Geheugen niet uitbreidbaar

Xiaomi Mi Box S

4.1/5

De Xiaomi Mi box S is misschien wel wereldwijd de meest gebruikte en bekendste Android TV box. Het is één van de eerste Android TV boxen die ook daadwerkelijk met Android TV was uitgerust. We kunnen een heel lang verhaal schrijven maar in principe vinden wij de Mi box S een gepasseerd station. Hij staat wel in deze lijst omdat het in principe wel echt een degelijk product is. Het punt is dat je in deze prijsklasse tegenwoordig gewoon betere boxen hebt.

 

Het bekende plaatje

De Mi box is uitgerust met een Cortex-A53 processor. In principe is daar niet veel mis mee, maar het is zeker niet de snelste in deze top 5. Deze mediaspeler is uitgerust met de Android 8.1 versie maar dit kun je updaten naar een nieuwere versie. De ingebouwde Chromecast is fijn, omdat je op deze manier ook content vanaf je telefoon naar de box kan streamen. Het minpunt is dat deze box niet in het bezit is van een ethernet aansluiting, waardoor je dus bent aangewezen op een stabiele wifi verbinding.

De Xiaomi Mi box S is verder echt wel een prima boxje. Als je niet elke dag uren lang verschillende apps gebruikt heb je hier een leuke box aan. Wil je graag je eigen content afspelen op een mediaspeler? Dan is deze box daar zeker niet geschikt voor en raden we je aan verder te kijken.

8.3Expert Score
Xiaomi Mi Box S

Bekijk de score van de Xiaomi Mi Box S

Prijs/kwaliteit verhouding
9.5
Functies
7
Design
7.5
Gebruiksvriendelijk
9
Pluspunten
 • Ziggo Go mogelijk
 • Netflix in 4K kwaliteit
 • Ingebouwde Chromecast
Minpunten
 • Android 8.1
 • Selchts 8GB aan opslaggeheugen
 • Geheugen niet uitbreidbaar
 • Twijfelachtige Cortex A-53 processor
 • Geen ethernet aansluiting

Formuler Z8 Pro

3.8/5

De Formuler Z8 Pro is de opvolger van de normale Z8. Deze mediaspeler is razendpopulair onder de IPTV kijkers. Je kan gemakkelijk programma’s terugkijken met de MOL2 app en ook zijn apps zoals Netflix en Kodi zijn gewoon te downloaden via de Play Store.

Ook perfect voor IPTV

Deze TV box is voorzien van de ietwat oudere Android 7.0 versie. Hier merk je in de praktijk vrijwel niks van en door de krachtige processor wordt dit prima opgevangen. De Formuler Z8 Pro is geoptimaliseerd voor het bekende TV platform ‘MYTV’ waardoor je overal TV kunt kijken, mits je een abonnement hebt natuurlijk.

De Formuler Z8 Pro is immens populair en dat snappen we. De interface ziet er gewoon clean uit en je merkt dat het kwaliteit is. Toch is het zonde dat er geen hogere Android versie op zit en dat een ingebouwde Chromecast ontbreekt. De prijs is fors hoger dan de andere Android TV boxen in deze lijst. Uiteindelijk is het ook een smaakkwestie. Android TV is gewoon ontzettend handig, makkelijk en herkenbaar en wat ons betreft valt dit niet te overtreffen.

7.9Expert Score
Formuler Z8 Pro

Bekijk hier de score van de Formuler Z8 Pro

Prijs/kwaliteit verhouding
8
Functies
8
Design
7.5
Gebruiksgemakt
8
Pluspunten
 • Content in 4K kwaliteit
 • MYTVonline 2 beschikbaar
 • Ethernet aansluiting
 • Dual-Band Wifi module
 • Ergonomische afstandsbediening
Minpunten
 • Android 7.0
 • Geen Android TV

Ematic Pro X

4.6/5

Daar is ‘ie dan, de Nintai Ematic Pro X staat in onze top 5 om meerdere redenen. Dit is na de Mi box S van Xiaomi misschien wel de best verkochte Android box van dit moment. De enige reden waarom de Mi box beter verkoopt omdat die wereldwijd bekender is. Als we deze box namelijk naast de Mi box leggen wint de Ematic Pro X het op vrijwel elk vlak.

Ematic Pro X

Van alle gemakken voorzien

De Nintai Ematic Pro X is van alle gemakken voorzien. Met het officiële Android TV besturingssysteem navigeer je makkelijk en overzichtelijk door al jouw favoriete apps heen. De ingebouwde Chromecast zorgt ervoor dat je ook nog kan casten vanaf je telefoon zoals je gewend bent.  De reden dat deze box hoog aangeschreven staat is de prijs/kwaliteit verhouding. In principe heb je namelijk aan de specificaties van de Ematic Pro X meer dan voldoende kwaliteit in huis om zonder problemen of haperingen je favoriete serie of film te bekijken.

De Ematic Pro X is dus de beste Android TV box als kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding. Je kan voor slechts €89,90 al een heuse entertainment systeem in huis halen dat voorzien in van officiële Android TV, waar je moeiteloos Ziggo Go mee kan kijken, een ingebouwde Chromecast heeft en die in tegenstelling tot de Mi box S wél voorzien is van een ethernet aansluiting. Ook is het mogelijk om via een Micro SD kaart het geheugen uit te breiden.

9.1Expert Score
Ematic Pro X

Bekijk de score van de Ematic Pro X

Prijs/kwaliteit verhouding
9.5
Functies
9.5
Design
8.5
Gebruiksvriendelijkheid
9
Pluspunten
 • Officiële Android 9.0
 • Netflix in 4K kwaliteit
 • Ethernet aansluiting
 • Ingebouwde Chromecast
 • Ziggo Go mogelijk
Minpunten
 • Slechts 8GB opslaggeheugen (wel uitbreidbaar)
 • Herkent niet alle externe harde schijven

Strong Leap S1

4.4/5

Nieuw op de markt: De Strong Leap S1! Deze Android TV box is nog niet helemaal geland in Nederland maar kunnen we eigenlijk niet uit deze lijst houden. Deze Google gecertificeerde box is namelijk erg gebruiksvriendelijk en is in het bezit van de laatste Android versie.

Nog niet bekend in Nederland

Voor de dagelijkse Netflix kijker is deze Strong Leap S1 zeker geschikt. Hij bevat Android TV en maakt het ook mogelijk om via de ingebouwde Chromecast te streamen vanaf de telefoon. Ook is deze box aan te sluiten met een ethernetkabel zodat je jezelf verzekerd van een stabiele internetverbinding. In principe is de 8GB opslagcapaciteit voldoende om de gebruikelijke apps te downloaden maar mocht dit niet voldoende zijn valt dit ook nog uit te breiden met een micro SD kaart.

We hebben nog niet veel rare dingen ontdekt bij de Leap S1. We vinden wel dat deze box iets trager opstart dan andere Android TV boxen met Google certificering en de eerste 10 seconden is de interface soms een klein beetje haperig. Maar verder valt hier weinig aan op te merken en ook qua prijs is dit zeker een goede deal!

8.8Expert Score
Strong Leap S1

Bekijk de score van de Strong Leap S1

Prijs/kwaliteit verhouding
9.5
Functies
9.5
Design
7.5
Gebruiksvriendelijkheid
8.5
Pluspunten
 • Officiële Android 10.0
 • Netflix in 4K kwaliteit
 • Ethernet aansluiting
 • Ingebouwde Chromecast
 • Uitbreidbaar geheugen
Minpunten
 • Slechts 8GB opslaggeheugen
Beste Android TV box van 2023
Beste Android TV box van 2023

Boji.nl
Logo
Enable registration in settings - general